Esed IŞİD Ortaklığını Ortaya Çıkardı

Esed IŞİD Ortaklığını Ortaya Çıkardı
Hamalı Fehep Mansur'un IŞİD serüveni, IŞİD terör örgütü ile Esed rejimi arasındaki çarpık ilişkiler ağını ortaya koydu.

Ailesini korumak için IŞİD'e katılan, 20 gün örgütte muhafız asker olarak bulunan Mansur, bu süre sonunda Esed adına savaştırılması için Şam'a gönderildi. Yolda yine IŞİD unsurları tarafından yakalanıp hain ilan edildi. 1 yıl boyunca işkenceye maruz kalan Mansur, çıktıktan sonra Türkiye'ye sığındı. Mansur, bugün ailesi ile AFAD Çadırkent'tinde yaşıyor, çadırkentte muhtarlık yapıyor. Mansur, "Esed, IŞİD'e 'İleride ülke yönetiminde siz de söz sahibi olacaksınız' sözü verdi" iddiasında bulundu.

Suriye'de 5 yıldır süren iç savaş milyonlarca insanın hayatını alt üst etti. Savaş öncesi Hama'da ticaret ile uğraşan 38 yaşındaki Fehep Mansur da bunlardan biri. Mansur, ailesi ile sığındığı Adana'daki Çadırkent'te IŞİD ile yaşadığı serüveni, IŞİD terör örgütü ile Esed rejimi arasındaki çarpık ilişkiler ağını Yeni Şafak'a anlattı.

Hama'da sadece amcam kaldı

38 yaşında olduğunu, savaştan önce Hama'da yaşıdığını söyleyen Mansur "9 çocuğum var. Savaştan önce ticaretle uğraşıyordum. Savaş başladıktan sonra ülkemi terketmek istemedim. Savaş her geçen gün daha da çok insanlara zarar verdi. Ailemle birlikte savaşın tam ortasında kaldık. Evimiz bombalandı. Savaşta onlarca akrabamı kaybettim. Şu anda Suriye'de sadece amcam kaldı" dedi.

IŞİD'e katılmazsam ailemi öldürmekle tehdit edildim

Mansur, gözleri önünde IŞİD'in arkadaşlarını kafalarını kestiğini, bazılarını ise silahlarla öldürdüğünü anlattı. Mansur,"Bir gün IŞİD evimizi bastı. Kendilerine katılmam için beni ailem ile tehdit ettiler. Onlara katılmazsam ailemi öldüreceklerini söylediler. Aileme zarar gelmesini istemediğim için IŞİD'e katıldım, onlarla bereber gittim" diye konuştu.

Ailem için en güvenilir ülke Türkiye

IŞİD'e katılmasının üzerinden bir hafta geçmeden IŞİD'in ailesini rahatsız etmeye başladığını anlatan Mansur, "Artık Suriye ne benim ne de ailem için güvenli değildi. Ailemi bir şekilde Türkiye'ye gönderdim. Türkiye'nin Suriye halkına sahip çıktığını biliyordum. Türkiye onları emanet edebileceğim en güvenilir ülke oldu" dedi.

IŞİD, Esed'in cezaevini kullanıyor

IŞİD'de bulunduğu kısa süre içinde muhafız askeri olarak görev yaptığını söyleyen Mansur, "20 gün sonra istihbarat emiri bana, Şam'a gidip Esed için savaşacağımı söyledi. Ben de mecburi olarak yola çıktım. Yolda IŞİD elemanları beni yakaladı, IŞİD mahkemesinde 'hain' olarak yargıladılar. 1 yıl hapis cezası verdiler. Beni Şam'da Esed için savaşmaya gönderenler yine Esed'in hapishanesine attılar. IŞİD, Esed'in cezaevlerini kullanıyor" diye konuştu.

Savaşın izlerini bir ömür boyu taşıyacağım

Bir yıl hapishanede işkencelere maruz kaldığını anlatan Mansur, "Vücudumun bir çok yerinde bu izleri taşıyorum. Bunlar savaşın izleri olarak bir ömürboyu taşıyacağım. Hapis cezamı çektikten sonra hemen Türkiye'ye kaçtım. Ailemi buldum. Çadırkent'te yaşıyorlardı. Ben de bir yıldan beri burada ailem ile birlikte yaşıyorum. Çadırkent bizim evimiz oldu" dedi.

Çadırkent'in muhtarı

AFAD Çadırkent'te muhtarlık görevi yaptığını belirten Fehep M., "Burada vatandaşların sıkıntılarına çözüm buluyoruz. Keşke buradaki demokrasi Suriye'de olsaydı. Demokrasi olmadığı içinde Suriye'de savaş oldu" değerlendirmesinde bulundu.

IŞİD kendi adamlarına işkence ediyor

IŞİD bünyesinde kaldığı 20 günlük sürede pek çok insanın ölümüne şahitlik ettiğini söyleyen Mansur, "Kendilerinden olan insanları da öldürüyorlar. Başlarını kesiyorlar.Kendi adamlarına işkence ediyorlar. İple asıyorlar. Bazılarını da araba ile çekiyorlar. Yaşlı insanları bile 'bizimle savaşacaksınız' diye zorluyorlar. Kabul etmeyen yaşlı adamları da öldürdüler. IŞİD mantığı 'Ya öleceksin ya da ödüreceksin" dedi.

Esed IŞİD'e emir veriyor

IŞİD'in, Esed tarafından yönlendirildiğini ve görevlendirildiğini savunan Mansur, "Esed, IŞİD'e 'şu bölgeleri alın, insanlara işkence yapın, adamları öldürün' diye emir veriyor. IŞİD de bu emirleri yerine getiriyor. Esed, IŞİD'e 'İleride yönetimde siz de söz sahibi olacaksınız' diye vaatte bulundu. Bunlar da bu vaat ile insanları öldürüyor, işkence yapıyor" şeklinde konuştu.

Yabancı askerleri ev, araba ile kandırıyor

IŞİD'in yabancı uyruklu gençlere ev, para ve araba vererek kendine çektiğini söyleyen Mansur,"Bunlarla gençleri kandırıyor. IŞİD'e gelen çok para var. Bu paraları kandırdıkları yabancı askerlere veriyorlar.Bu paranın nereden geldiğini bilmiyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum