Suriye'de Cenevre Oyunu!

Suriye'de Cenevre Oyunu!
Suriye’de diplomatik çözümü öngören ve Esad rejimi ile muhalif grup temsilcilerini bir araya getirmeyi amaçlayan Cenevre turu ile ilgili konuşan Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Mustafa, davetli listesinde hiçbir Türkmen temsilcinin olmadığını ifade etti.

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa, Suriye’de çözümü öngören ve ertelenen Cenevre görüşmeleri için hazırlanan davetli listesinde hiçbir Türkmen temsilcinin olmadığını söyledi. Rusya’nın PYD’nin davet edilmesi için bastırdığını belirten Mustafa, “3.5 milyon Türkmen nüfusu görmezden gelip, kantonlar ilan edip Suriye’yi alenen bölmeye kastedenleri davet etmek, devrim ruhu ile bağdaşmamaktadır” dedi. Suriye Türkmenleri’nin Cenevre’deki görüşmelerde yer almayacak olmasını “manidar” bulan Mustafa, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

‘ENGELLEME iLE KARŞILAŞTIK’

“Türkmenlerin, Suriye muhalefeti içinde engellenmesiyle karşı karşıyayız. Kurulduğumuz günden bu yana Suriye Ulusal Koalisyonu içerisinde temsiliyetimizi ve etkimizi arttırabilmek için yoğun çaba sarfetmemize rağmen hep bir engelleme ile karşılaştık. Bugün yeni bir Suriye inşa ediliyor ve Türkmenler görünmez kılınmaya çalışıyor. Bu durumu kesinlikle kabul etmiyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum