Suat Mamat kimdir? Suat Mamat vefat etti

Suat Mamat kimdir? Suat Mamat vefat etti
Galatasaray'ın efsane ismi ve aynı zamanda milli futbolcumuz Suat Mamat hayatını kaybetti.

Suat Mamat kimdir? Hangi takımda oynamıştır. Suat Mamat vefat etti!

İstanbul Amatör Futbol Ligi kulüplerinden Bakırköy Sümerspor'dan 1949'da Ankara Demirspor'a, oradan da 1952'de Galatasaray'a transfer olup Sarı-Kırmızılı forma altında ün yaptı. 1952-1963 arasında giydiği Sarı-Kırmızı forma altında 3'ü İstanbul Ligi, 1'i Türkiye Ligi olmak üzere toplam 4 şampiyonluk yaşadı. 1963-1967 arasında formasını giydiği Beşiktaş'ta da 2 şampiyonluk yaşadı. 1967-68 sezonunda Vefa'da oynadıktan sonra jübilesini yaptı.

27 kez A Milli formayı giydi ve bu karşılaşmalarda 5 gol kaydetti. İlk maçı 14 Mart 1954'te İspanya ile oynanan Dünya Kupası eleme müsabakasının rövanşı oldu. Türkiye'nin kura ile kazandığı play-off maçında da oynayan futbolcu, 1954 FIFA Dünya Kupası finallerine katılan kadroda yer aldı. Mamat'ın 17 Haziran 1954'te oynanan Almanya maçında attığı gol Türkiye Millî Futbol Takımı'nın Dünya Kupası tarihindeki ilk golüdür. Güney Kore ile oynanan ikinci maçta ise iki gol kaydeden Mamat böylece Burhan Sargun ve İlhan Mansız'la beraber Dünya Kupalarında en çok gol atan üç Türk futbolcudan biri olmuştur. Yaklaşık 10 sene süren millî kariyerinde 26 maçta 4 gol kaydetti.

1977-78 sezonunda teknik direktör olarak Kırıkkalespor'u şampiyon yaparak tarihte ilk defa bir ilçe takımını Türkiye 1. Futbol Ligi'ne çıkartmıştır. Aynı başarıyı iki sezon sonra Mersin İdmanyurdu takımı ile tekrarlamıştır. Son olarak 1992-93 sezonunda 1. Lig ekiplerinden Eyüpspor'u çalıştırmıştır.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.