İdil'de Silah Sesleri Hiç Susmuyor

İdil'de Silah Sesleri Hiç Susmuyor
Şırnak'ın İdil İlçesi'nde gece boyunca sık sık silah sesleri yükselirken, bugün ilçede adeta hayat durdu.

İdil'de hendek ve barikatların bulunduğu Yeni Mahalle ve Turgut Özal Mahallesi'nde, dün akşam devriye görevi yürüten polis araçlarına, mahalle aralarında bulunan PKK'lıların açtığı ateşe güvenlik güçlerinin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Saatlerce süren çatışmalarda can kaybı konusunda bilgi alınamadı. Abdullah Öcalan'ın 15 Şubat 1999 yılında yakalanarak Türkiye'ye getirilmesinin yıldönümü nedeniyle bugün sabah saatlerinden itibaren esnaf kepenk açmadı. İlçede eczane ve fırınlar dışındaki tüm işyerleri açılmazken, caddeler de boşaldı. 

Askeri yığınak sonrası sokağa çıkma yasağının uygulanacağı ihtimali üzerine vatandaşların çoğu ilçeyi terkederken, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın, "Sırada İdil ve Nusaybin var" açıklamalarından sonra, 30 bin nüfuslu ilçede yaklaşık 3 bin kişi kaldı. Kalan vatandaşlar da sokağa çıkma yasağının uygulanmasıyla birlikte ilçeyi terkedeceği belirtiliyor. 

Eğitim ve öğretimin ikinci yarısının başlayacağı sıralarda, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İdil'de görev yapan öğretmenlere SMS gönderilerek, 8-12 Şubat tarihlerinde Türkiye'nin çeşitli kentlerinde düzenlenecek hizmet içi eğitime tabi tutulacakları bildirilmişti. Bunun üzerine okullar açılmasına rağmen öğretmenler ilçeye gelmemişti. Bu sürenin bitiminin hemen ardından bu kez okul yöneticileri, öğretmenleri cep telefonları ile arayarak, ikinci bir emre kadar idari izinli olduklarını illettiği ve ilçeye dönmemeleri için tembihlediği öğrenildi.

Bu nedenle yaklaşık bin 200 öğretmen ilçeye geri dönmedi.Öte yandan TEOG sınavına hazırlanan 8'inci sınıfta okuyan 1000 ve YGS'ye hazırlanan 12'nci sınıfta okuyan 500 olmak üzere toplam bin 500 öğrenci, Batman merkez ve Hasankeyf İlçesi'nde eğitimlerine devam edecek. Batman merkez ve Hasankeyf İlçesi'nde öğrencilere okul ve yurt tahsis edilen öğrenciler, sınavlara kadar burada eğitimlerine devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.