Melih Gökçek'in Paralel Pişmanlığı

Melih Gökçek'in Paralel Pişmanlığı
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara'yı Gülencilere parsel parsel sattı eleştirileriyle ilgili açıklama yaptı. Gökçek, Gülen cemaatine zamanında yaptıkları bağışlar adına pişman olduğunu söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara'yı Gülencilere parsel parsel sattığı yönündeki eleştirilerle ilgili açıklama yaptı. Gökçek, Gülen cemaatine zamanında yaptıkları bağışlar adına pişman olduğunu söyledi.

Hürriyet gazetesine röportaj veren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih GökçekBülent Arınç'la yaşadıkları gerginlik sonrası 'parsel parsel' polemiği için konuştu.

CEMAAT’e verilen parseller... Bu nedenle pişman mısınız?

MELİH GÖKÇEK: Tabii pişmanım. Pişmanım ama ben yaptığım işin hayır işi olduğuna inanıyorum. Karşındakinin yanlışlığını bilmeden ona yardım etmek aldatılmış olmaktır. Ama bu durum aslında onların kendilerini aldatmasıdır. Allah katında aldatamaz ki! Ben Allah rızası için yardım ediyorum. Onlar da Allah rızası için diyorlardı ama şahısları için suiistimal etmişler. Hesabını Allah’a verecekler.

*

Şahıslarına da mı almışlar?

MELİH GÖKÇEK: Evet... Şahıslarına alanlar da var maalesef. Bu benim tespitim. Daha sonra o gözle baktığım zaman şahısları için de alanlar olduğunu biliyorum. İspat et dersen çok zor ama olduğunu biliyorum.

*

Nasıl oluyor bu iş?

MELİH GÖKÇEK: Biz adama hayır işi için veriyoruz ama o hayır işini başka iş için suiistimal ediyor.

2019’da da aday olabilirim

2019 seçimlerinde de belediye başkanlığına aday olacak mısınız?

MELİH GÖKÇEK: Bizde 3 dönem kuralı var. Ben 5 dönemdir başkanım. Bunun üç dönemi AK Parti... Dolayısıyla AK Parti’de 3’üncü dönemimi doldurmuş oluyorum. Eğer bu kural devam ederse... Aday olmam mümkün değil. Ama devam etmezse... O zaman bakarız.

*

Ne yani? Aday mısınız?

MELİH GÖKÇEK: O zaman bakarız.

*

Bakarız derken?

MELİH GÖKÇEK: O tarihte şartlar uygun olursa niye olmayayım bir daha.

*

Bu kadar uzun süre belediye başkanlığı yaptınız. Bir körelme olmaz mı? Bıraksanız da yeni isimler gelse.

MELİH GÖKÇEK: Ben ANKAPARK gibi bir park hayal etmişim. Türkiye’de bunu hayal eden kaç belediye başkanı var? El elden üstündür amenna ama benden başka bir belediye başkanı gelse bunun üstünde ne yapacak? Ben şu anda belediyecilikte Allah’ın izniyle kendimi zirvede görüyorum. Belki ukalalık gibi görülecek ama bu böyle. Bu işin duayeni olmuşuz. Niye? 5 sene Keçiören, 22 sene de Ankara... Allah kaç kişiye nasip eder.

*

İyi de yetmez mi?

MELİH GÖKÇEK: Hizmet ettiğim sürece yeter. Niye siyasetçiler ölünceye kadar siyaset yapıyorlar bana söyler misin? Sen niye gazetecilik yapıyorsun? “Başka mesleğim yok” diyeceksin. Benim de mesleğim bu.

*

Körelmeye yol açmıyor mu?

MELİH GÖKÇEK: Hayır! Katiyen... Tam tersi. Yeni belediye başkanı ben ne yapacağım diye öğrenmeye çalışırken biz ufak bir hareketle onun 5 senede yapabileceğini yapıyoruz. Tecrübe bu. Tecrübe de zamanla satın alınıyor, başka türlü alamazsın. Benim kadar da tecrübeli olan yok.

‘Parsel parsel’ sözünü tamamen çarpıtıyorlar

“Parsel parsel” sözü siyasi literatüre girdi. Herkesin dilinde.

MELİH GÖKÇEK: Bunun ne anlama geldiğini Bülent Arınç, pek çok TV programında anlattı. “Benim kastım Melih Gökçek’in Paralel Yapı’ya sağlamış olduğu destektir” dedi. “Ben destek sağladım tamam ama Melih de sağladı” anlamında kullanılan bir söz bu. “Parsel parsel verildi” derken Ankara’daki parselleri birilerine bedava verdiğimiz anlamında söylemiyor. Zaten böyle bir durum söz konusu olamaz. Adam getiriyor planı, plana göre yurt istiyor, okul istiyor, bunu belediye meclisinden geçiriyoruz... Biz sadece Paralel Yapı’ya mı sağladık bu imkânı? Hayır! Hangi hayır kuruluşu gelse ben her türlü desteği yasal sınırlar içinde olmak üzere verdim, veririm.

*

Bu “parsel parsel” konusu, Bülent Arınç’ın söylediğinin dışında bir manaya mı çekiliyor?

MELİH GÖKÇEK: Sizin programınızda da görüldü. Kılıçdaroğlu, sanki ben Ankara’yı birilerine parsel parsel satmışım gibi bir hava veriyor ve devamlı bu konuyu işliyor. Bu konuda inanılmaz hainlik yapıyorlar. İzmir Belediyesi, Çankaya Belediyesi, Yenimahalle Belediyesi... Hepsinin sattığı sayısız arsa var. Parsel parsel satmaksa... Onlarınki de satış. Belediye arsa satar, bütçesine ek imkân temin eder. Bundan doğal bir şey olmaz.

Bülent Arınç’la ilgili kanaatlerimi söyledim

BÜLENT Arınç yaptığı açıklamalarla bir süre önce yeniden gündem oldu. Cumhurbaşkanı ile polemik yaşadı. Ne diyorsunuz bu konuda?

MELİH GÖKÇEK: Ben Bülent Arınç ile ilgili kanaatlerimi hiç kimse konuşmazken söyledim. Artık konuşmam. Başbakan’a verilmiş bir sözüm var. “Arınç’la ilgili konuşmayacağım” dedim. O sözümü tutuyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum