Yeni Şafak Yazarı Yusuf Kaplan: Yeter ya memleketi batırdılar

Yeni Şafak Yazarı Yusuf Kaplan: Yeter ya memleketi batırdılar
Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, TRT Diyanet TV'de katıldığı bir programda Hükümet'e çok ağır eleştirilerde bulundu. "Bir Müslüman olarak konuşuyorum", "Yeter ya memleketi batırdılar" şeklinde konuştu.

Muhafazakar camianın önde gelen kalemlerinden Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, TRT Diyanet TV'de katıldığı bir programda canlı yayında AK Parti iktidarına çok ağır eleştirilerde bulundu. "Bir Müslüman olarak konuşuyorum", "Yeter ya memleketi batırdılar" şeklinde konuştu.

TRT Diyanet TV'de yayınlanan "Neden programı"nın konuğu, Yeni Şafak gazetesi yazarı Yusuf Kaplan’dı. Güncel meseleler tartışılıyordu. Kaplan, çıkışlarıyla programa adeta damga vurdu.

Hükümetin dış politikasını eleştiren Kaplan, "Suriye'de hata yaptık, Mısır'da hata yaptık. ‘Sıfır Sorun’ politikası fikir olarak süper, muazzam bir şey ama romantik. Hiçbir karşılığı yok bunun. Yani Bölgedeki gerçeklerle örtüşmüyor. Ben Yüreği yanan bir Müslüman olarak konuşuyorum. Millet ileri geri konuşmasın şimdi. Ben konuşmayacaksam kim konuşacak? Yalakalık mı yapacağım burada?” dedi.

İsim vermeden, “Jöleli” diye Başdanışman Yiğit Bulut üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çevresindeki isimleri eleştiren Kaplan, Yeter ya batırdılar memleketi! Yalakalık yapa yapa, jölelilerle, şunlarla, bunlarla haberi gaz veriyorlar, memleketi batırdılar ya! İçeriden acayip bir çatışma yaşanıyor memlekette. Nereye gidecek belli değil. Dışarıdan kuşatıyorlar. Basiret lazımdı burada. Feraset lazımdı. Romantizmle falan olmaz bu ifadelerini kullandı. 

videogaleri.gif

SÖZLERİNİN ARKASINDA

Yusuf Kaplan, bu açıklamalarının ardından sosyal medyada Hükümet'e yakın çevrelerce "kripto paralelci" olmakla itham edildi ve yazar hakkında çok ağır hakaretler, yorumlar yapılmaya başlandı. 

Yeni Şafak yazarı ise, tepkilere twitter hesabından cevap vererek, sözlerinin arkasında olduğunu duyurdu.

"İstedikleri kadar saldırsınlar!
*
Bu dünyadan hiç bir beklentim olmadı.
*
Tek derdim 
hakikat, gerisi teferruat..."

Yusuf Kaplan ayrıca şu mesajı verdi:

"Müslüman kimdir?

Aldığı nefes'i 
hakikat'in ses'ine 

hakikat'in sesini ise 
insanlığın nefesine dönüştüren kişidir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
31 Yorum