Nevzat Yalçıntaş: 'Erdoğan İstifa Etmeliydi'

Nevzat Yalçıntaş: 'Erdoğan İstifa Etmeliydi'
Son dönemde ortaya çıkan muhalif çıkışlara şimdi de AK Parti'nin kurucularından biri olan Nevzat Yalçıntaş eklendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere AK Parti'nin pek çok kurucusunun ağabeyi olarak bilinen Yalçıntaş, ilginç açıklamalar yaptı.

AK Parti'de Abdullah Gül, Bülünt Arınç, Hüseyin Çelik, Sadullah Ergin, Suat Kılıç, Nihat Ergün gibi isimlere Nevzat Yalçıntaş hoca da katıldı.

Son dönemde ortaya çıkan muhalif çıkışlara şimdi de AK Parti'nin kurucularından biri olan Nevzat Yalçıntaş eklendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere AK Parti'nin pek çok kurucusunun ağabeyi olarak bilinen Yalçıntaş, ilginç açıklamalar yaptı.

Paralelcilerin yaptığı ifade edilen "17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu" sonrası takınılan tavrın, partinin bel kemiğini oluşturan kişileri üzdüğünü belirten Yalçıntaş, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 17 Aralık’tan hemen sonra istifa etmesi gerektiğini söyledi. Yalçıntaş, “Yani Tayyip Bey istifasını verecekti, kabine düşecekti. Kabineyi kurmak için yine Tayyip Bey’e görev verilecekti” dedi.

AK Parti’nin kurucularından Prof. Dr. NevzatYalçıntaş, Cemaat'e yakınlığıyla bilinen "Özgür Düşünce" gazetesine konuştu.

17 Aralık operasyonu sonrası bazı bakanların yolsuzluk işlerine karıştığı iddialarının ve bu duruma karşı takınılan tavrın, partinin bel kemiğini oluşturan kişileri üzdüğünü belirten Yalçıntaş, Bakan'ların savunmasının inandırıcı olmadığını belirterek  "Ben bu haberleri, gazetelerde okuyup televizyonlarda izledim. Söz konusu kişilerin evlerinde yapılan aramalar, kutularda bulunan paralar ve başka hususlar, günlerce televizyon ekranlarından yayımlandı. Kendilerine suç isnat edilen kişiler de çok tatmin edici cevaplar vermedi o anda. Mutlaka suçlular demiyorum, vak’ayı anlatıyorum" dedi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN İSTİFA ETMELİYDİ

Operasyon sonrası dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan'ın istifa ederek yeni bir kabine kurması gerektiğini söyleyen Yalçıntaş,  "Benim reaksiyonum açıktı. Böyle hallerde yapılacak iş basittir. Bütün Batı demokrasilerinde aynı şey yapılır; Başbakan istifasını verir. Çünkü söz konusu kişiler Başbakan’ın mesai arkadaşları. Hukuki takibin tarafsız ve rahat olabilmesi için Başbakan istifa eder, yeni kabineyi de Abdullah Bey ona verecektir zaten. Somut delillerin çıktığı kişiler sanırım 3 bakandı. Büyük ızdırap duydum o isimlerle ilgili iddialardan dolayı. Ama annemin bir lafı var, ‘Kanı kanla yıkamazlar, kanı suyla yıkarlar.’ Yani Tayyip Bey istifasını verecekti, kabine düşecekti, kabineyi kurmak için yine Tayyip Bey’e görev verilecekti." diye konuştu.

Bülent Arınç ve Hüseyin Çelik'e "akbaba" gibi saldırıldığını da belirten Yalçıntaş, "İnsanları karalıyorlar. İnsanların itibarlarını düşürüyorlar. Olmadık işler yapıyorlar. Mesela Bülent Arınç’a, Hüseyin Çelik’e nasıl saldırdılar. Buna literatürde biraz kaba olacak ama akbabalar denir" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
68 Yorum