Gülen'den Şok Çıkış

Gülen'den Şok Çıkış
Fethullah Gülen bu haftaki konuşmasında "Unutmamalı, bir mü’min asla bir zalimden özür dilemez" deyip Erdoğan'a "Rum Mehmet" göndermesi yaptı.

Bu haftaki konuşmasında hükümete göndermelerde bulunan Gülen Cemaati lideri Fethullah Gülen, "köksüz birer ağaç gibi devrilecekler" dedi. Cemaat'in hata yapmadığını söyleyen Gülen, "özür dileme" çağrılarına da yanıt vererek "Unutmamalı, bir mü’min asla bir zalimden özür dilemez" dedi. Gülen, Erdoğan'a "Rum Mehmet" göndermesinde bulundu.

Fethullah Gülen'in bu haftaki konuşması, ilk kez canlı olarak yayınlandı. Türkiye saati ile dün akşam 22:35'de başlayan canlı yayın, yaklaşık 50 dakikada sürdü.

Her devirde inanan insanlara zulmeden zalimler olduğunu söyleyen Gülen, bunu yapanların "köksüz ağaçlar" gibi devrileceğini belirterek  "Allah zalimi imhal etse de ihmal etmez. Yakında onlara acıyacak duruma geleceksiniz. Bir yönüyle köksüz birer ağaç gibi devrilecekler. Bir bir devrilecek ve sizden yardım, medet, istiane bekliyor gibi acı acı yüzünüze bakacaklar" ifadelerini kullandı.

HAÇLI SEFERLERİNDEN DAHA BETER DURUMDAYIZ

Bu dönemde yaşananları Haçlı Seferleri'ne benzeten Gülen şöyle devam etti:

"Bu dönemde aile fertlerinin dahi birbirine düşman edilmesi nedeniyle Haçlı seferlerine rahmet okutturacak bir tabloyla karşı karşıyayız. Topyekün İslam dünyasında, kendi ülkenizde bile, o korkunç ayrıştırmalar, insanları birbirine düşürmeler… O zaman böylesine bir tablo yoktu."

ÖZÜR DİLEMEYİN

Cemaat'e özür dilememelerini söyleyen Gülen, "bir mü’min asla bir zalimden özür dilemez" dedi.

Gülen şunları söyledi:

"Bin türlü bela gelse, çarpsa, toslasa, götürüp darağacında assalar bile tebessümle öbür tarafa yürümeliyiz. Darağacına götürdükleri zaman size tebessüm eden Azrail’i görüyor gibi tebessüm ederek öbür tarafa yürümeli. Ama asla Rum Mehmetlere, zalimlere eyvallah etmemeli. Özür dilememeli, hata ettik dememeli. Hata etmediniz. Hatayı başkaları yaptı siz değil.

Unutmamalı, bir mü’min asla bir zalimden özür dilemez."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
32 Yorum