FETÖ'nün Himmet Paralarını Toplayıp Kaçırdıkları Yöntem Deşifre Oldu

FETÖ'nün Himmet Paralarını Toplayıp Kaçırdıkları Yöntem Deşifre Oldu
Kaynak Holding'e kayyum olarak atanan İmran Okumuş'un "Maskelerini bir bir indiriyoruz" dediği Paralel Yapı'nın, himmet paralarını akladığı ve yurtdışına kaçırdığı şeytani yöntemler ortaya çıktı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ/PDY bünyesinde faaliyet gösterdiği gerekçesiyle kayyum atanan Kaynak Holding'in Bağcılar'daki binasında, gizli bir bölmede server bulunmuştu. Server'da bilgileri ortaya çıkan 12 şirketin, örgütün topladığı himmet parasını aklamada kullanıldığı tespit edildi. Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı'nca oluşturulan yetkili kurul ile kayyumların yaptığı 2 aylık incelemeler sonucunda, Kaynak Holding'le organik bağı olduğu belirlenen ve geçen hafta kayyum ataması yapılan 12 Paralel şirketin hesap hareketleri şaşırttı. Yapılan ilk incelemede, sağlık, eğitim ve teknik gibi alanlarda faaliyet gösteriyor gibi gözüken şirketlerin daha çok para akışında kullanıldığı saptandı. 

AKLAYIP HAVUZA AKTARMIŞLAR 

MASAK tarafından da incelemeye alınan İstanbul'da 8, Ankara'da 2, İzmir ve Samsun'da ise birer adreste faaliyet gösteren şirketlerin, bulundukları bölgede toplanan himmet paralarını aklamak için kullanıldığı anlaşıldı. Sahte kimliklerle hayali öğrenci, hasta ve müşteri yaratıp, şirket hesaplarına para akışı gösterildiği, ardından himmet paralarının bu bilançolar üzerinden holdingin havuz hesabına aktarıldığı tespit edildi. 

PENSİLVANYA'YA YOLLANDI 

Birinci planda sahte kimliklerle himmeti aklayan örgütün, ikinci planda ise örgütle bağlantılı zengin işadamlarını devreye sokarak onların hesapları üzerinden bu himmet paralarını başta ABD Pensilvanya olmak üzere Avrupa'nın değişik ülkelerindeki hesaplara aktardığı da belirlendi. Bu hesapların en büyük ve aktif olanlarından bir kaçının örgütün ikinci adamı olarak bilinen Mustafa Özcan'a ait olduğu ve Pensilvanya'ya para transferinin bu hesaplar üzerinden yapıldığı da anlaşıldı. Özcan'ın 600 milyon dolarlık para transferini yöneten isim olduğu tespit edildi. Bünyesinde Coşkun ve Nilüfer Okulları, çeşitli anaokulları, FEM ve Anafen dershanelerinin de bulunduğu 50'ye yakın okul ve yurt barındıran iki şirkete de "FETÖ/PDY'ye finansman sağladıkları" gerekçesiyle kayyum ataması yapıldığı öğrenildi. 

İŞTE O ŞİRKETLER

Körfez Yayınları Basım Yayın Bilgisayar Yazılım Reklam Turizm Özel Eğitim ve Pazarlama Ticaret A.Ş. 
Milsoft Yazılım Teknolojileri A.Ş. 
Anadolu Fen Eğitim İşletmeleri Ticaret A.Ş. 
İcon Diagnostik Medikal Sanayi ve Ticaret A.Ş. 
Fırat Eğitim Merkezi İşletmeleri A.Ş. 
Mizan Eğitim İşletmeleri Ticaret A.Ş. 
Çağ Öğretim İşletmeleri A.Ş. 
Gürlab Laboratuvar ve Sağlık Hizmetleri Ticaret Limited Şti. 
Sema Eğitim Hizmetleri A.Ş. 
Teksan Aydınlatma Dış Ticaret Limited Şti. 
(internet üzerinde adresleri gözükmeyen) Sun Lab Sağlık Hizmetleri İnşaat A.Ş ve Medi Walker Sağlık Sanayi ve Ticaret A.Ş. 

Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum