'Putin'den, Erdoğan’a Nükleer Tehdit' İddiası

'Putin'den, Erdoğan’a Nükleer Tehdit' İddiası
İsmini 1980’lerde İrangate Skandalı ile Dünyaya duyuran gazeteci Robert Perry yeni iddiasıyla da çok konuşulacak.

Ronald Reagan’ın Başkanlığı sırasında patlak veren İrangate Skandalının aydınlatılmasında önemli bir rol oynayan Robert Perry, o dönem Associated Press Ajansı'nın Orta Amerika Muhabiri olarak görev yapıyordu. 1995 yılından beri Consortiumnews adlı haber sitesinin Yazı İşleri Müdürü olan Perry gündeme bomba gibi düşen bir iddia ortaya attı.

RUSYA'DAN NÜKLEER TEHDİT Mİ?

Suudi güçlerinin Türkiye ile birlikte Suriye’ye kara harekatı düzenleyeceği haberlerini üzerine Perry; “Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yakın kaynakların bana, Rusların Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, herhangi bir Türk-Suudi saldırısı ihtimalinde gerekirse Moskova’nın taktik nükleer silah kullanmaya hazır olduğu yolunda uyardığını söyledi” diyerek konuyu köşesine taşıdı.

'DÜNYA SAVAŞINA DÖNÜŞEBİLİR'

Türkiye’nin NATO Üyesi olması nedeniyle olası tehdidin saldırıya dönüşmesi topyekun bir nükleer dünya savaşına dönüşebileceğini ileri süren Perry, “El-Kaide Uğruna Nükleer Savaş Riski Mi?” başlıklı yazısında Suriye’de birlikte hareket eden Türkiye ve Suudi Arabistan’ı ABD Başkanı Obama’nın durdurabileceğini söyledi.

SURİYE'DE KİRLİ SAVAŞ

Ayrıca yazısında Perry Başkan Obama’nın salı günkü basın toplantısında gazetecilerden soru alırken sorulması gerektiği halde sorulmayan tek soruyu da yazdı. “Başkan Obama Türkiye ve Suudi Arabistan’ın Suriye’yi işgal etmesini engelleyip, engellemediği sorulmadı” diyen Perry yazısında ayrıca; “Kirli Suriye Savaşı’nın bir Üçüncü Dünya Savaşı’na ve muhtemelen de nükleer bir hesaplaşmaya dönüşüp dönüşmeyeceği konusu bu soru etrafında şekillenmek. 

PUTİN ERDOĞAN'I TEHDİT ETTİ İDDİASI

Türkiye, Suriye sınırına yığdığı yüzbinlerce askerle ve ileri teknoloji hava kuvvetlerine sahip Suudi Arabistan ile düşündüklerini yapar ve Nusra Cephesi Muhaliflerini de yanlarına katarak Rusya destekli Suriye Hükümetine askeri müdahalede bulunursa Rusya Suriye içindeki 20 bin askeri personelini korumak için bir karar vermek zorunda kalacaktır” dedi. Yazısının ilerleyen satırlarında ise Putin’in Erdoğan’ı tehdit ettiğini şu sözlerle duyurdu.

“Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yakın bir kaynak bana, Rusların Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, herhangi bir Türk-Suudi saldırısı durumunda gerektiği takdirde Moskova'nın taktik nükleer silah kullanmaya hazır olduğu yolunda uyardığını söyledi. Türkiye NATO üyesi olduğu için de böyle bir çatışma süratle topyekun bir nükleer savaşa dönüşebilir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum