Kürtçe Ağıtlarla Uğurlandı

Kürtçe Ağıtlarla Uğurlandı
Şehit düşen Uzman Çavuş Selçuk Dost’un cenazesi memleketi Adıyaman’da Kürtçe ağıtlarla son yolculuğuna uğurlandı.

Diyarbakır Sur’da şehit düşen Uzman Çavuş Selçuk Dost’un (29) cenazesi memleketi Adıyaman’ın Besni ilçesi Suvarlı Beldesi’ndeki baba ocağına getirildi. Burada Şehidin erkek kardeşi Kürşat Dost abisinin cenazesini başına taktığı askeri keple karşılarken, şehidin kız kardeşi Sekil Dost ise giydiği askeri kıyafetle ağabeyini gözyaşları içerisinde karşıladı. Şehidin babası Mehmet Dost da oğlunu asker selamıyla karşıladı.

Daha sonra Suvarlı merkez ilkokulu bahçesinde tören düzenlendi. Cenaze törenine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TBMM Başkanvekil Ahmet Aydın, milletvekilleri Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, Salif Fırat, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Tuğgeneral Zeki Karataş, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.

ŞEHİT AĞABEYİNİ ASKERİ ÜNİFORMASIYLA KARŞILADI

Şehidin erkek kardeşi Kürşat Dost ağabeyinin cenazesini başına taktığı askeri keple karşılarken şehidin kız kardeşi Sekil Dost ise giydiği askeri kıyafetle ağabeyini karşıladı. Gözyaşlarının sel olduğu cenaze töreninde birçok kişi sinir krizleri geçirdi. Sinir krizi geçirenlere ilk müdahale 112 sağlık ekiplerinden geldi.

Törende Jandarma Yarbay Gurbet Keskin, şehitlik mertebesinin ne kadar yüce olduğunu vurguladığı konuşmasında, “Acımız büyük ve sonsuzdur. Ancak hain terörü bitirmek konusunda kararlı ve azimliyiz. Kahraman silah arkadaşlarımızı şehit eden bölücü hainler şunu bilmelidir ki, bizler, aziz ve fedakar milletimizin desteğiyle bu bölücü hainlere gereken dersi mutlaka ama mutlaka vereceğiz. Unutulmamalıdır ki genç yaşında kutsal vatanımız ve al bayrağımız uğruna canını feda eden aziz şehidimizin hatırası daima canlı tutulacak ve sonsuza kadar yaşatılacaktır” ifadesini kullandı.

Konuşma sonrasında Adıyaman Müftü Vekili Musa Çiftçi tarafından ‘helallik’ istendikten sonra cenaze namazı kıldırıldı.

Şehidin annesi Asiye Dost ve yakınlarının Kürtçe ağıtları yürekleri dağladı. Şehidin cenaze töreninde terör örgütüne lanet okundu.

Cenaze daha sonra beldenin şehitliğinde toprağa verildi. 

videogaleri.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.