Putin'in Koltuğu Sallanıyor

Putin'in Koltuğu Sallanıyor
Standard & Poor's Rusya ekonomisi için büyüme tahminlerini düşürerek ülkenin bu yıl resesyonda ikinci yılını geçireceği öngörüsünde bulundu.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, Rusya'nın bu yıl için ekonomik büyüme tahminin yüzde 0,3'ten yüzde -1,3'e, gelecek yıl için ise yüzde 1,8'den yüzde 1,0'e düşürüldüğü ifade edildi.

RESESYONDA İKİNCİ YIL

Rusya ekonomisinin geçtiğimiz yıl yüzde 3,7 oranında daraldığı hatırlatılan S&P açıklamasında, ülkenin bu yıl da daralarak resesyonda ikinci yılını geçireceği vurgulandı.

S&P açıklamasında, “Rusya için güncellediğimiz makro ekonomik görünüm, emtia fiyatlarındaki dikkate değer aşağı yönlü revizyonumuzu yansıtmaktadır. 2015 yılının eylül ayında brent petrol fiyatları için 55 dolar olan öngörümüzün artık ortalama 40 dolar seviyesinde gerçekleşmesini bekliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada S&P'nin brent petrol fiyatında 2017 yılı için daha önce öngördüğü 65 dolar seviyesinin ise 45 dolar olarak revize edildiği belirtildi.

Rusya'da azalan iç taleple birlikte ithalatın da önümüzdeki dönemde azalmasının beklendiği vurgulanan açıklamada, küresel talebin düşük olması sebebiyle Rusya'nın ihracat seviyesinde de gevşemenin görülebileceği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum