Bahçeli Pes mi Ediyor?

Bahçeli Pes mi Ediyor?
Milliyetçi Hareket Partisi’nde sular daha da ısınıyor. Olağanüstü kongre talebinin mahkemelik olduğu MHP’de safların önümüzdeki dönemde daha da netleşmesi bekleniyor.

Kapatılan 13 il teşkilat sayısının 21’i bulabileceği üzerinde durulurken, Genel Merkez’in ayrıca disiplin işlemleriyle muhaliflerin delege üstünlüğünü azaltacağı tahmin ediliyor. Önümüzdeki günlerde yeni adayların çıkma ihtimali artarken, MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye yakın isimlerin de kendisine bayrak açabileceğine dikkat çekiliyor. Muhalif isimlerin başında gelen Meral Akşener de bunun işaretini vererek, “Kurultayda yeni adaylar çıkabilir” dedi.  Özdağ’ın kongre sürecinde kiminle birlikte hareket edeceği de merak ediliyor.

BAHÇELİ BIRAKABİLİR

Muhalif adaylar arasında en fazla imzayı toplayan Akşener’in, rakiplerinin birleşmemesi halinde avantajlı olduğu belirtiliyor. Ancak, adaylar arasında ittifaklar kurulması halinde Akşener’in dengesi bozulabilir.

MHP kulislerinde konuşulan diğer bir konu ise Bahçeli’nin, olağan kongrede genel başkanlığı bırakacağı. Bahçeli’nin koltuğu bırakması halinde MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural gibi yeni isimlerin de adaylığı gündeme gelebilir. 

STAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.