Oyun Karşıtı Senatör Tutuklandı

Oyun Karşıtı Senatör Tutuklandı
Bir dönem şiddet içeren video oyunlarına açtığı savaş ile gündeme gelen senatör Leland Yee, işlediği birçok şiddet dolu suçun ortaya çıkmasıyla birlikte hapse girdi.

ABD, Kaliforniya eyaletinin eski senatörlerinden Leland Yee, bir dönem oyunlara karşı duruşuyla sık sık gündeme gelmişti. Şiddet içerikli video oyunlarının çocuk gelişimine zarar verdiğini savunan eski senatör, bu oyunların geliştirilmesini durdurmak ve satışlarını engellemek için birçok yasa tasarısına onay vermişti.

Zamanında şiddet içerikli oyunlara karşı duran Yee, şimdi ise ortaya çıkan yolsuzluk, rüşvet verme, haraç ve silah kaçakçılığı gibi işlediği suçlardan beş yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca Yee'nin adı 1999 yılında sex işçiliği gibi olaylara karışmıştı. 

Senatör olduğu dönemde, şiddet içerikli oyunlara karşı bir tutum izleyen Yee'nin belirtilen suçları işlemesi akıllarda soru işareti olarak yer aldı. 

Olayın sonucunda savcılık sekiz yıl hapis cezası istemesine rağmen Yee'nin avukatları ceza süresini beş yıla kadar indirmeyi başardı. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.