Obama'dan Kritik Suriye Açıklaması

Obama'dan Kritik Suriye Açıklaması
ABD Başkanı Barack Obama, milli güvenlik ekibi ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Gelecek haftalar Suriye'nin geleceği için kritik olacak" dedi.

ABD Başkanı Obama, Suriye'de gece yarısından itibaren geçerli olacak ateşkes öncesinde Milli Güvenlik Konseyi üyeleriyle bir araya geldi. Obama, görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu. "Gelecek haftalar Suriye'nin geleceği için kritik olacak" diyen Obama, Rusya'ya ateşkese katılacak tüm tarafların hava saldırılar da dahil tüm saldırıları durdurması gerektiği uyarısında bulundu. Obama, "Ateşkes başarılı olursa, bu Suriye'deki şiddetin ve kaosun sonlandırılmasına yönelik ilk adım olacak" dedi.

Ateşkesin başarılı olmasının Suriye hükümeti ve Rusya da dahil tüm tarafların vaatlerine bağlı olduğunu kaydeden Obama, "Saldırıların sonlandırılması ve insani yardımın çaresiz halka ulaşmasına izin verilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"Gelecek günler kritik olacak ve tüm dünya izleyecek" diyen Başkanı Barack Obama, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın Suriye'deki iç savaşın çözümü kapsamında iktidardan ayrılması gerektiğini kaydetti. Obama, "Bu insanlara karşı gösterilen vahşet yıllarının ardından, birçoğu Esad gidene kadar mücadele etmeyi bırakmayacak" dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum