Putin “Altın” Mı Arıyor?

Putin “Altın” Mı Arıyor?
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in altın rezervini arttırdığı yönünde söylentiler Putin'in yeni bir gizli plan yürüttüğü konusunda endişelere neden oldu.

Alman Die Welt Rusya’nın bütün ekonomik güçlüklerine rağmen yoğun olarak altın rezervlerini artırdığını yazdı. Yapılan toplu alımların hiçbir ekonomik nedeninin olmadığının savunulduğu haberde Putin’in bir plan çerçevesinde hareket ettiğini iddia etti.

Haberde, "Bu, doların hakimiyetine sessizce yapılan bir saldırı. Vladimir Putin, altını alıyor ve bunu sessiz ama büyük ölçüde yapıyor. Ocak ayında altın rezervleri, uzun zamandan beri ilk kez tam 20 ton artırıldı. Halihazırda Rusya'nın bin 300 tonun üzerinden altın rezervi bulunuyor. Politikacılar, Moskova ile Batı arasında yeni soğuk savaşın başlamasından korkuyorlar, oysa savaş uzun zamandır finansal sektörde devam ediyor" yorumuna yer verildi.

Putin Mevcut Dış Politikasın Devam Edecek

Putin’in ABD ve Avrupa’nın üstünlüğünü kırmak için uğraştığı belirtilen haberde, “Altın satın alan, Batı dövizlerinin hakimiyetini azaltır. Putin'in beklentisi de bu yönde” denildi. Ayrıca haberde Putin’in küresel iktidarı ele geçirmek iddiasında bulunduğu yorumu yapıldı.

Altını sigorta aracı olarak gören Putin’in, altının faiz getirmeyeceğini, ekonomiyi döviz piyasalarındaki dalgalanmalara karşı koruyacağını bildiğinin belirtildiği haberde “böylece altın Rusya'ya krize karşı koruma sağlıyor veya aksine altın alımları, Putin'in mevcut dış politikasına devam etme niyetinde olduğunu gösteriyor" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.