Suriye’de Ateşkes Kağıt Üzerinde Kaldı

Suriye’de Ateşkes Kağıt Üzerinde Kaldı
Suriye’de uzun yıllardır süren ve bu yıl beşinci yılına giren iç savaşla ilgili olarak geçici ateşkes anlaşmasına rağmen ateşkesin sadece 50 dakika sürdüğünü anlatan Türkmen komutan Mahmut Süleyman Zengin, PYD’nin ateş açtığını söyledi.

Suriye Türkmen Cephesi Fatih Sultan Mehmet Tugayı Komutanı Mahmut Süleyman Zenginateşkesin sadece 50 dakika sürdüğünü belirterek, “Biz her gün iki, üç şehit verirdik, bu kez ateşkesin üstüne 10 şehidimiz, 20 yaralımız oldu Bayırbucak’ta” dedi. Zengin, bu yıl birincisi düzenlenen “Yörük Türkmen Çalıştayı ve Arama Konferansı” için geldiği Antalya’da yaptığı açıklamada, önceki gece yarısından itibaren ilan edilen ateşkesin sadece 50 dakika sürdüğünü, Halep’te Türkmen mahallelerine PYD’den ateş açıldığını bildirdi. Saat 01.52’de Rus ve rejim birliklerinden Halep’in kuzeyindeki Handarat bölgesine çok yoğun ateş açıldığını belirten Zengin, “Ateşkes yapamadılar, sadece 50 dakika sürdü” dedi. Esad Rejimine ait birliklerin saat 04.20’de de Bayırbucak’taki Acıbayır köyüne saldırdığını ve Bayırbucak’taki Türkmen birliklerinden karşılık verildiğini kaydeden Zengin, “Bu sırada 10 şehidimiz oldu. Allah’tan rahmet diliyorum. 10 şehidimiz oldu. Rejimde de çok ölüler oldu, şu dakikaya kadar çatışmalar sürüyor, ateşkes hiç olmadı. Hepsi Rusya’nın ve Batı’nın yalanlarıdır. Bütün amaç
Türkmenleri vurmak
” diye konuştu.

IŞİD Saldırıyor

Ateşkesin başlamasından saatler sonra IŞİD, Tel Abyad’daki YPG mevzilerine şiddetli bir saldırı başlattı. Ağır silahların kullanıldığı çatışmaların sesleri Akçakale ilçesinde yoğun bir şekilde duyuluyor. IŞİD, Tel Abyad’ın birçok bölgesini ele geçirirken, ABD savaş uçakları, ilçede IŞİD üyelerinin içinde bulunduğu Vatan Hastanesi’ni bombaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum