Teslim Olan PKK'lıdan Ürperten İtiraf

Teslim Olan PKK'lıdan Ürperten İtiraf
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, örgütten kaçarak teslim olan Mervan kod adlı M.S.A., örgütün defalarca teslim olmak istemesine rağmen kendisine izin vermediğini söyledi. İşte teslim olan PKK'nının anlattıkları...

 

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde güvenlik güçlerine teslim olan “Mervan” kod ve M.S.A. adlı terörist, örgüt içerisindeki çözülmeyi anlattı. İlçede kalan ailelerin, evlerinden çıkmamaları konusunda örgütün tehdit ettiğini anlatan M.S.A., ilçedeki bazı örgüt üyelerinin ise teslim olmak istediğini söyledi.

Örgüt mensupları bu aileleri kesinlikle çıkmamaları yönünde tehdit etmektedir

ismini veren “Arin” kod adlı teröristin, yasağın 17 saatliğine kalktığı dönemde ilçeyi terk ettiğine dikkat çeken M.S.A., ifadesinde örgüte nasıl katıldığını ve yaşadığı pişmanlığı anlattı. İşte o PKK'lının anlattıkları;

“BİR GÜNLÜK EĞİTİM ALDIM”

Katıldıktan sonra örgüt mensupları tarafından silah verilmedi. Daha sonra ‘Numan’ isimli kişi Uzi olduğunu öğrendiği silahını gün içerisinde kendi işinin olduğu zamanlarda bana teslim ediyordu. Bu silah gün içerisinde yaklaşık 2-3 saat kadar ben de kalıyordu. Bu şekilde bir iki hafta devam etti. Aralık ayının ilk günlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini vatandaşların bölgeyi terk etmesi ve operasyon başlaması ile anladım. Bu süreçte ‘Mazlum’ tarafından bana uzun namlulu tek şarjörlü hücum yeleksiz bir şekilde Kaleşnikof marka silah verildi. Bu silah ile bir günlük kullanma, söküp takma ve 5-6 el atış eğitimi aldım.

“AYRILMAK İSTEDİĞİMİ SÖYLEDİM”

Kendisine de bana ‘Şuan her yer kapalı eğer çıkacaksan ya da çıkmak istersen özel harekat polisleri tarafından infaz edilebilirsin’ diyerek, çıkışıma izin vermedi. Bir süre sonra ise kırsal alandan gelen Sur alan sorumlusu ‘Çiyager’ kod isimli örgüt mensubunun yanına gittim. Çıkmak istediğimi söyledim. ‘Çıkamazsın seni bırakmıyorum’ şeklinde cevap verdi. Ben de, ‘Sadece mevzilerde gece gündüz nöbet tutabileceğimi’ belirttim. Çiyager de, ‘Tamam o zaman sen kal sadece mevzilerde nöbet tut, zaten yakın bir zamanda yasak kalkacak yasak kalkınca gidersin’ dedi. Ben de mecburen bölgede kalmak zorunda kaldım. Zingilli sokağın ilerisindeki birkaç mevzide nöbet tutmaya başladım.

“KAÇMAK İSTERKEN YAKALANDIM”

Daha sonra yalnız başına kaçma girişiminde bulunduğunu ve yakalandığını dile getiren M.S.A., “Bu hareketimin karşılığında ‘Hebun’ kod adlı örgüt mensubu bana iki günlük tutuklama cezası verdi. Daha sonra beni hep göz önünde bulundurup, ‘Berivan’ kod isimli örgüt mensubunun sorumluluğuna verdiler.

“HASTANE OLARAK KULLANILAN EVDE TEDAVİ ETTİLER”

Müsait bir evin bahçesinde ateş yaktığım ve patatesleri közlediğim sırada keskin nişancı tarafından sol göğüs hizamdan vuruldum. Yakın bir yerde bulunan ve hastane olarak kullanılan bir evde birkaç gün boyunca imkanlar dahilinde pansuman yapıldı. Durumumum iyi olması nedeniyle tekrar mevzilere döndüm.

“HAREKET ALANININ DARALDIĞINI GÖRDÜM”

22 Şubat’ta ben ve iki örgüt mensubu silahlarımızı olduğumuz yere bırakarak, kimsenin olmadığı bir anda çıkış yaptık. Yakın çevrede bulduğumuz beyaz renkli bez parçasını elime aldım ve en önde ben olmak üzere 60-70 metre ellerimiz havada askeri kuvvetlerin bulunduğu yere intikal ettik ve teslim olduk.

“ÇOĞU TESLİM OLMAK İSTİYOR”

Benim gibi teslim olmak isteyen birçok örgüt mensubunu hal ve hareketlerinden anlıyorum. Bildiğim kadarı ile örgüt mensuplarını çoğu güvenlik güçlerine karşı yaşam garantisi konusunda güvenmiyorlar. Zaten güvendikleri an teslim olacaklardır

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.