Paralel Yapı'nın Son Umudu da Bitti

Paralel Yapı'nın Son Umudu da Bitti
Danıştay'ın kararıyla, 2014'te faal olan 3 bin 535 dershaneden geriye, korsan eğitim veren Paralel Yapı'nın 300 dershanesi kaldı

Dershanelerle ilgili Danıştay'ın verdiği kararla Paralel Yapı'nın son umudu da bitti. Milli Eğitim Bakanlığı'nın dershanelerde dönüşüm süreciyle para ve insan kaynağını kaybeden Paralel Yapı tek tek dershanelerini kapattı. 3 bin 535 dershaneden geriye korsan eğitim veren 300 dershane kaldı.

MEB, en kısa sürede bu dershanelerin de kapatılacağını söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı, dershanelerin dönüşüm sürecinin sonuna geldi. Dönüşüm sürecinin başlatıldığı, 14 Mart 2014'te, 3 bin 535 olan faal dershane sayısı şubat ayı itibariyle 300'e düştü. Özel okula dönüşüm için 2 bin 787 dershane başvuru yaptı. Başvuran dershanelerden bin 444'ü temel lise, anadolu lisesi, ortaokul, ilkokul ve okul öncesi eğitim kurumuna dönüştü. 600 dershane ise özel öğretim kursu olmak için başvuru yaptı ve 255'nin işlemi tamamlanarak eğitime başladı. 

KALANLAR DA KAPATILACAK 
Dönüşüm sürecinden önce sistemde kayıtlı bulunan 3 bin 535 dershaneden 300'ü, faaliyetlerini durdurmuş, binadan çıkmış ancak hâlâ sistemde açık dershane olarak gözüküyor. Korsan eğitim faaliyetlerine devam eden Paralel Yapı'nın 300 dershanesi ile ilgili ise MEB'in denetim faaliyetleri devam ediyor. Danıştay'ın dershanelerle ilgili verdiği son kararla birlikte dershane defterinin tamamen kapandığına dikkat çeken Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, "Danıştay, Bakanlığımızın 'dershanelerin eğitim- öğretim faaliyeti yapamayacağı, yaptığında ise bunun izinsiz eğitim-öğretim faaliyeti anlamına gelen' genelgesinin 1'inci maddesini onamış oldu. Dolayısıyla artık dershaneler için bu sayfa kapanmış oldu. Şu an yasa dışı faaliyetine devam eden 300 dershane de en kısa sürede kapanacaktır" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum