AYM Başkanı Cevap Verdi

AYM Başkanı Cevap Verdi
AYM Başkanı Zühtü Arslan, AYM'ye Bireysel Başvuru Sisteminin Desteklenmesi Konferansı'nda toplantının amacını anlatma gereği hissetti.

Can Dündar ve Erdem Gül hakkında verilen 'hak ihlali' kararının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından eleştirilen Anayasa Mahkemesi'nin başkanı Zühtü Arslan, 'AYM'ye Bireysel Başvuru Sisteminin Desteklenmesi Konferansı'nda konuşuyor.

"ZAMANLAMA MANİDAR DEĞİL"

Arslan, konuşmasının hemen başında bu toplantının çok daha önceden planlandığını belirterek, "Zamanlama manidar değil" dedi. Arslan'ın bu sözleri salondakiler tarafından alkışlandı.

AYM'NİN KARARLAR HERKESİ VE HER KURUMU BAĞLAR

AYM'ye Bireysel Başvuru Sisteminin Desteklenmesi Konferansı'nda isim vermeden cevap veren Zühtü Arslan, "Anayasa Mahkemesi kararları, herkesi ve her kurumu bağlamaktadır. Bu bir anayasa kuralıdır. Mahkememizi talimatla karar veriyor gibi gösteren haber ve yorumları reddediyor ve kınıyorum" dedi.

TEPKİ TOPLAMIŞTI

Bilindiği üzere Anayasa Mahkemesi'ne "hak ihlali" kararının ardından en sert tepki Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelmiş, daha sonra AYM büyük tepki toplamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum