Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Gana'da İlginç Tören

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Gana'da İlginç Tören
Batı Afrika turunun ikinci durağı olan Gana’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkent Akra’da Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda resmi törenle karşılandı. Erdoğan’ın karşılandığı törende ise ilginç anlar yaşandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na gelişinde protokol subayı karşıladı. 

Tören alanındaki platformda bir süre bekleyen Erdoğan daha sonra birbirini kesen çok uzun kırmızı halıda, protokol subayının tören yürüyüşü nedeniyle ağır adımlarla uzun süren bir yürüyüşün ardından tekrar başladığı noktaya döndü.

Törende görevli askerin kendisini selamlamasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan platformdan inerek yürümeye başladı ancak uyarı üzerine tekrar platforma döndü.

Platformda tek başına iki ülkenin milli marşlarını dinleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan tekrar protokol subayı eşliğinde kırmızı halıda yürüdü.

1-234.jpg

Gana Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki tören alanı

Tüm bunların yaşandığı sırada Erdoğan’ın yanında ev sahibi devlet başkanının olmaması dikkat çekti.

videogaleri.gif

Kırmızı halının sonunda Erdoğan’ı Gana Devlet Başkanı John Dramani Mahama sarılarak karşıladı. İki lider daha sonra beraberlerindeki heyetle birlikte Cumhurbaşkanlığı sarayına girdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Gana ziyaretinde eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz eşlik ediyor.

2-242.jpg
GÜL’ÜN ZİYARETİ SIRASINDA NE OLMUŞTU

2011 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gana'ya resmi ziyarette bulunmuştu. Havalimanında düzenlenen karşılama töreninde Gana'nın o dönem Devlet Başkanı olan John Atta Mills hazır bulunmuştu. İki lider kırmızı halıda yürüdükten sonra tören alanında hazırlanan platforma gelerek selam vermişlerdi.

3-157.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum