Türkiye Özür Dileyecekmiş!

Türkiye Özür Dileyecekmiş!
Rus halkının yüzde 78’i, Türkiye’nin özür dilemesi halinde iki ülke arasında gerilen ilişkilerin iyileştirilmesinden yana.

VTsIOM anket şirketi tarafından 6-7 Şubat arasında 46 farklı bölgede yapılan ankete bin 600 kişi katıldı. Sonuçları dün açıklanan anket Rus halkının Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilere bakışını ortaya koydu. Ankete katılanların yüzde 63’ü, Kremlin’in Türk hava sahasını ihlal eden uçağın düşürülmesinin ardından uyguladığı Türkiye karşıtı devam etmesini savundu. Yüzde 78’lik bir kesim ise Türk yetkililerin olay nedeniyle özür dilemesi halinde ilişkilerin iyileştirilmesinden yana. Ankete katılanların yüzde 11’i, Rusya’nın, Ankara’nın özür dilememesi halinde Türkiye ile ilişkilerinin iyileştirmesi gerektiğini savundu.

Öte yandan, yüzde 54’lük bir kesim ise iki ülke ilişkilerinin kötüleşmesinde Türkiye’nin Rusya’dan daha fazla zarar gördüğüne inanıyor.

35’lik bir kesim ise yaşanan gerilimden her iki ülkenin de etkilendiğini belirtirken, sadece yüzde 3’lük kesim Rusya’nın Türkiye’den daha fazla zarar gördüğünü savundu.

Türkiye -Suriye sınırında Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağı Türk F16’ları tarafından düşürülmüştü. 24 Kasım’da gerçekleşen olayın ardından, iki ülke arasındaki ilişkiler gerilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum