2010 KPSS Davası Başlıyor

2010 KPSS Davası Başlıyor
10 Temmuz 2010 tarihli KPSS Eğitim Bilimleri, Genel Kültür ve Genel Yetenek alanlarında gerçekleştirilen 3 sınav öncesinde soruların sızdırılması davasında 54’ü tutuklu 230 kişi hakkında açılan davanın görülmesine 21 Mart'ta başlanacak.

Sanıklar, “silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek ve üyesi olmak, resmi belgede sahtecilik ve kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık” suçlarından yargılanacak.

21 Mart’ta başlayacak olan dava sonraki günlerde de devam edecek. Soruşturma 10 Temmuz 2010 tarihli KPSS Eğitim Bilimleri, Genel Kültür ve Genel Yetenek alanlarında gerçekleştirilen 3 sınav öncesinde soruların sızdırıldığı iddiaları üzerine başlatılmıştı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman, Aralık 2015’te davayı açmıştı. Erkman sınavdan önce soruların Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen Ankara Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği görevlisi Berat Koşucu tarafından Süleyman Mustafa İnanıcı aracılığıyla, Yalvaç’ta ikamet eden sanık Baki Saçı’ya e-maille gönderildiğine dair deliller üzerine örgüt bağına da ulaşmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.