Esed Kimyasal Silah İçin Hazırlanıyor

Esed Kimyasal Silah İçin Hazırlanıyor
İsrail Savunma Bakanı Yalon, Esed'in ateşkes esnasında sivillere kimyasal silah kullanarak 5 yıllık savaşı bitirmeye hazırlandığını söyledi.

İsrail'in Jerusalem Post gazetesinin haberine göre; Tel Aviv yakınlarında bir konferansta konuşan Moşe Yalon, 'Suriye rejimi ateşkes esnasında sivillere karşı kimyasal silah kullanarak beş yıllık iç savaşı bitirmeye hazırlanıyor' dedi.

Yalon, "Suriye rejimine bağlı askerler kimyasal silah kullanıyor. Tam da ateşkesin başladığı bugünlerde sivillere karşı klor ve materyaller atıyor. İlan edilen ateşkesin ardından sivillerin tepesine klor varilleri boşaltıyor" ifadelerini kullandı.

İsrail, Suriye'de devam eden iç savaşta Esad ve İran'ı eleştirmekle birlikte rejimin en büyük destekçisi Rusya ile de koordineli hareket etmeye özen gösteriyor. 

NETANYAHU'DAN 'KIRMIZI ÇİZGİ' AÇIKLAMASI

Rusya ve İran'ın Suriye'ye gönderdiği gelişmiş silahların Hizbullah'ın eline geçmesinden duyduğu endişeyi sık sık dile getiren İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise önceki gün yaptığı açıklamada, "İran'ın Suriye üzerinden Lübnan'daki Hizbullah'a gelişmiş silahlar göndermesine razı olmayız. Golan Tepeleri'nde İsrail'e yönelik ikinci bir terör cephesi açılmasını da kabul etmeyiz. Bunlar İsrail'in kırmızı çizgileri olarak belirlenmiştir ve İsrail'in kırmızı çizgileri olarak kalmaya devam etmektedir" ifadelerini kullanmıştı.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.