Hazine'de Sürpriz Hamle!

Hazine'de Sürpriz Hamle!
Hazine'nin 1 yıl sonraki ilk yurtdışı borçlanmasına 2.5 kat talep gelirken borsa 3 ayın zirvesine çıktı ve dolar ise 2.93'e düştü.

Merkez Bankası'nın geçen hafta 6 ay aradan sonra ilk kez döviz satım ihalelerinde tutarı düşürerek piyasalara verdiği 'likidite koşulları iyileşiyor' mesajı, Hazine'nin dünkü sürpriz hamlesi ile pekişti. ABD'nin yakın zamanda faizleri artırmayacağına dair beklentilerin güçlenmesi ve faizlerin de yılın en düşük seviyelerine gerilemesini fırsata çevirmeyi planlayan Hazine, 2015 Nisan ayından bu yana ilk kez yurtdışı piyasalarda tahvil ihracına çıktı. Eurobondların getirisi yüzde yüzde 5 oldu. 10 yıl vadeli, 1.5 milyar dolarlık ihraca 4 milyar doların üzerinde talep geldi. 
 
ESRARENGİZ HÜNER 
 
Hazine'nin piyasanın her zaman önünden tahvil ihraç etmekte "esrarengiz bir hüneri" olduğunu belirten Nomura CEEMA Stratejisti Timothy Ash de, Hazine'nin erken davranarak fırsatı değerlendirdiğini söyledi. Türkiye piyasalarındaki iyimser hava dün de devam etti. Geçen hafta 3 lirayı gören dolar, dün 2.93'e gerilerken, borsada ise endeks gün içerisinde 77 bin puanı aşarak 3 ayın zirvesini gördü. İç piyasa ayrıca 2 yıllık gösterge tahvilin faizi yüzde 11'in atına geriledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.