Devlet Bahçeli Bengü Türk TV'ye Sahip Çıkmadı

Devlet Bahçeli Bengü Türk TV'ye Sahip Çıkmadı
MHP Genel Merkezi, kendisinin destekçisi televizyon kanalına sahip çıkamadı. Bengü Türk TV, Türksat’a olan borçlarını ödeyemediği için yayını durduruldu.

MHP yöneticilerinin kanalın kapanacağını bile bile önleyici bir girişimde bulunmaması partililer tarafından tepkiyle karşılandı.

Uzun süredir Türksat borçlarıyla uğraşan Bengü Türk TV için en son Oktay Vural devreye girip borçların ötelenmesini yayının kesilmemesi için 1 aylık süre alabilmişti. Bu bir aylık zaman dilimi içerisinde herhangi bir çalışma yapmayan MHP Genel Merkez yönetimi Bengü Türk TV’nin kapanmasına da seyirci kaldı.

Bengütürk TV Genel Yayın Yönetmeni Murat İde, kanallarının Türksat’a olan borcunu ödeyememesi nedeniyle karardığını belirterek, “İşin Türkçesi, borcumuzu ödeyemedik” dedi.  İde, sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Türksat’la sözleşmeler yıllık yapılıyor. 2016 için sözleşme yenilememiz gerekiyordu ama sözleşmeyi yenilememiz için 2015’in bütün hesabının kapanması lazımdı. Dolayısıyla, özellikle Türksat çalışanları için söylüyorum; onlara söyleyecek bir şey yok. Sözleşmenin şartlarını yerine getirmemiz gerekiyordu, getiremedik. Netice itibariyle işin aslı bu.”

1-399.jpgBengü Türk TV’nin kapatılmasına Ülkücüler sosyal medyadan sert tepki gösterdi. İşte o tepkilerden bazıları:

“Mevzu maddiyat mı ? Meclise gönderdiğimiz vekiller neci ? Bir TV kanalına sahip çıkamayanlar memlekete mi sahip çıkacak yani.. Yazık.” (Fatih Han Duran)

“Teşkilatları kapattınız bari Bengü Türk’ü kapatmasaydınız! Yazıklar olsun” (Yücel Coşkun)

“Halk TV hala açık Ulusal Kanal açık Bengütürk kapalı öylemi yuh olsun bize” (Funda Tosun)

“Vallah nasıl bir dert anlamış değilim. Allah yardımcımız olsun ve sabır versin.” (Erkut Dinç)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum