Ak Parti'li Metiner'den Erdoğan'ı kızdıracak Suriye çıkışı

Ak Parti'li Metiner'den Erdoğan'ı kızdıracak Suriye çıkışı
Daha önce de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği ses kaydı internete düşen AK Parti'li Mehmet Metiner, "Suriye'de Kürtler tarafından Kuzey Irak’taki gibi federal bir sistemin oluşturulması bizi rahatsız etmez" dedi.

AK Parti'li Mehmet Metiner, "Suriye'de Kürtler tarafından Kuzey Irak’taki gibi federal bir sistemin oluşturulması bizi rahatsız etmez" dedi. Mehmet Metiner'in daha önce de lideri Recep Tayyip Erdoğan ve partisi AK Parti'ye yönelik çok ağır hakaretlerde bulunduğu ses kaydı ortaya çıkmış, Metiner, Erdoğan'dan özür dilemişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'nin kuzeyinde Kuzey Irak gibi bir yapıya asla izin vermeyeceklerini söyleyerek "Suriye'nin bölünmesini gerçekten arzu etmiyoruz. Kuzeyde oluşacak bir yapılanma bizim için bir terör yapılanmasıdır buna sıcak bakmamız mümkün değil"açıklamasını yapmıştı. 

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, Erdoğan'ın açıklamalarının tersine, Suriye’de federalizme karşı olmadıklarını ancak buna Suriye halkının karar vermesi gerektiğini söyledi.
 
Kuzey Irak'ta yayın yapan Rudaw’a konuşan AK Parti’li Metiner, “Bizim için Suriye’nin gelecekte federal ya da kanton sistemle yönetilmesinin önemi yok. Biz sadece PKK’nın Suriye’nin kuzeyindeki varlığına karşıyız. Bilakis, Kürtler tarafından Kuzey Irak’taki gibi federal bir sistemin oluşturulması bizi rahatsız etmez” dedi.
 
Metiner, “Türkmenler’le Araplar’ın kazanımları gibi Kürtler’in de kazanımlarını kendi kazanımlarımız olarak görüyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum