Rusya çöküşe gidiyor!

Rusya çöküşe gidiyor!
Rusya'da, 2019 yılının sonuna kadar bütçeye bağlı maaşların dondurulması ve bütçeden maaş alanların sayısının azaltılması hedeflendiği açıklandı.

Ekonomik Kalkınma Bakanlığı’nın hazırladığı son raporda, 2019 yılına kadar petrol fiyatlarının düşük kalacağı, Rusya’ya karşı uygulanan yaptırımlar ile cevabi yaptırımların da bu tarihe kadar yürürlükte kalacağı öngörüsünde bulunuldu.  

Bakanlığın raporunda petrol fiyatlarının bu süreçte 50 doların altında kalacağı vurgulanıyor.

Maaşları dondurma planı

Vedomosti gazetesine konuşan bir bürokrat, Finans Bakanlığı’nın şu anda 25, 30 ve 40 dolar petrol fiyatı öngörüsüyle bütçe hazırlıkları yaptığını vurguladı.

2019 sonuna kadar federal bütçeye bağlı maaşların dondurulması, bütçeden maaş alanların sayısının her yıl yüzde 5 azaltılması hedefleniyor.

Fiyatlar tekrar düşebilir

Diğer yandan Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, petrol varil fiyatının 100 dolarlık seviyeye dönmesinin mümkün olmadığını açıkladı.

Sputnik'in aktardığına göre Novak, “Bugün için fiyatların, 2014, 2013, 2012 seviyesine dönemeyeceğini, yani Brent marka petrolün varili için 100 doların üzerine çıkamayacağını düşünüyoruz. Bugün fiyatlar, kaya petrolünün üretim maliyetine ve piyasadaki arzı artıracak projelere bakacak” diye konuştu.

Bakan, fiyatların 50-60 dolar olmasının piyasada arz fazlasına işaret edeceğini ve fiyatların tekrar düşmeye başlayacağını da sözlerine ekledi.

Bu arada Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, ülkeden sermaye çıkışının bu yıl 40 milyar dolar olacağını açıkladı.

Nabiullina, bu tahmini, petrol fiyatlarının 25-35 dolar seviyesinde kalması şartına bağladı.

Nabiullina’ya göre sermaye çıkışı dış borçların geri ödenmesinden kaynaklanıyor, dış borç azaldıkça çıkış da azalacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.