İşte operasyon bölgelerinde inceleme yapan Ak Parti heyetinin tavsiyesi

İşte operasyon bölgelerinde inceleme yapan Ak Parti heyetinin tavsiyesi
Operasyon bölgelerinde incelemeler yapan Ak Parti heyeti şunları tavsiyelerini sundu.

Terörün mağdur ettiği halkla yardımlaşmak ve sıkıntıları yerinde tespit etmek için Diyarbakır başta olmak üzere operasyonların sürdüğü bölgelere giden AK Parti heyeti, izlenimlerini rapor halinde Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sundu.

Raporda, her alanda devletin varlığını ve gücünü göstermenin, bundan sonraki sürecin sağlıklı yürümesi açısından hayati öneme sahip olduğu vurgulanıyor. Raporda terör örgütünün algı operasyonuna da dikkat çekilirken, “Bölge insanı, örgütün kirli propagandası yerine devletinin söylediklerine ve yaptıklarına güvenmeli. Bölgedeki en etkili silah algı. Terör örgütü, kendi oluşturduğu mağduriyetleri devlete karşı kullanıyor” ifadesi yer alıyor. Bölgede sadece terör operasyonlarının yetmeyeceği, bölücülükle mücadele stratejisinin de elzem olduğunun altı çiziliyor.

Raporda yer alan tekliflerden bazıları şunlar:

l Sur’la ilgili planlar çok hızlı hayata geçirilmeli, operasyonlar kısa sürede sonuçlanmalı. l Vakıf mekanlarını kullanan esnaftan birkaç ay kira alınmasın. l Herhangi bir kaydı bulunmayan esnaf maddi olarak desteklensin. l İşini kaybedenler ve Sur’daki ailelerden kadın ya da erkek birer kişi, İŞKUR vasıtasıyla istihdam edilsin. l Tarihi evler turizme kazandırılsın. TOKİ, tahrip olan 10 bin konut ve 4 bin iş yeri için devreye girsin. l Mardin Havaalanı’nın ismi ‘Aziz Sancar’ olarak değiştirilsin. l Terör olaylarının meydana getirdiği sosyoekonomik ve psikolojik tahribat, broşür, kamu spotu ve belgesel gibi çalışmalarla kamuoyuna anlatılsın. 

HDP ‘MAĞDURU’ OYNAYABİLİR 

Bu arada Davutoğlu, AK Partili milletvekilleri ile mecliste başlattığı istişare turunu dün de devam ettirdi. Aralarında Güneydoğu’daki illerden seçilen vekillerin de bulunduğu isimler, izlenimlerini paylaştı. Geçmişte, Şırnak’ta terörist cenazesinin sürüklenmesi, duvarlara yazılan bazı yazılar ve bunların görüntülerinin sosyal medyada yayınlanmasının bölge halkı üzerinde olumsuz etki oluşturduğunu belirten vekiller, “Bu konularda daha hassas davranılmalı” mesajı verdi. Görüşmelerde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da hassasiyetini dile getirdiği terör destekçisi HDP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusu da gündeme geldi. Canlı bomba cenazesini ziyaret eden HDP’li vekilin dokunulmazlığının kaldırılmasını isteyen çok sayıda vekil, “Bu konuda adım atılmalı” değerlendirmesini aktardı. Bazı milletvekilleri ise, “Dokunulmazlıklar konusunda geçmişte DEP vakası yaşandı. Benzer bir durum oluşmamalı” hassasiyetini dile getirdi. 

Türkiye

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum