Erdoğan'dan Demirtaş çağrısı

Erdoğan'dan Demirtaş çağrısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütüne destek veren vekillerin bir an önce dokunulmazlıklarının kaldırılması gerekiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batı Afrika’ya gerçekleştirdiği resmi ziyarette gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

DOKUNULMAZLIKLARIN KALDIRILMASI İÇİN 'EVET' DİYECEK ÇOK VEKİL VAR

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Sur için yaptığı ve destek bulamadığı çağrıya değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bana gelen bilgiler de o doğrultuda. Ortada ciddi bir kalabalık görülmedi. Ama kendisinin bir merkezden bu işler yönetiliyor havasına girmesi, durumu gösteriyor. Bakın, bir şeyi daha önce de söyledim: Terörle ilintili olanların dokunulmazlıklarının kaldırılması lazım. Çok sayıda fezleke var. Dokunulmazlıkların kaldırılması veya kaldırılmaması parlamentoda neticeye bağlanmalıdır. Parlamentoda bu işe evet diyecek birçok milletvekili olduğuna inanıyorum. Çünkü bu milletin vekili bu millete ihanet edemez, bu milletin vekili devletine ihanet edemez. Kimi, niçin sokağa dökmeye çalışıyor bunlar? Arkalarında PKK var. Hem milletin parasını yiyeceksin hem de ihanet edeceksin. Bu kabul edilemez" dedi.

MECLİS SÜRATLA NETİCEYE BAĞLAMALI

"Bütçe sonrasında belki süreç hızlanabilir. Bütçe tamamlandıktan sonra bir hafta meclis kapanır. Akabinde de gerekli adımlar atılmalı, süratle bir neticeye varılmalı diye düşünüyorum."

DOKUNULMAZLIKLAR KALDIRILIRSA BİR KRİZ OLUR MU?

- Peki şu anda bir kriz yok mu? Millete ihanetten, vatana ihanetten daha büyük bir kriz olabilir mi? Bu konularda hep beraber dimdik durulması lazım, duracağız. Operasyonlar için de kriz olur demişlerdi. Ama tam aksine, operasyonlar başarılı bir şekilde sürüyor. Peki hükümetimiz ne yapacak? Hükümetimiz de buralarda kentsel dönüşümü A’dan Z’ye en iyi şekilde yapmak suretiyle,  buralarda gerçek manada şehirciliğin de güzel örneklerini vermek suretiyle, oralarda yaşayan vatandaşlarımıza en güzel imkanları sunacak. Şu anda şehrin dışında olanlar, tekrar oralara taşınacak. Bizim Kürt vatandaşlarımız, bölge halkı, yeni yerlerine yerleşmek suretiyle de devletin himayesini, hükümetin himayesini bizzat yaşayacak. Ama onlar bunu yaşatmadı. Onlar ellerindeki belediyeleri, tamamen maalesef ihanet şebekelerine teslim ettiler. Bunu yaptılar. İşte rögarların altından nasıl silahlar çıktığını, evlerde tehditlerle nasıl silah depoları oluşturulduğunu hep birlikte gördük.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.