Bacağından oldu ama cemaatini bırakmadı!

Bacağından oldu ama cemaatini bırakmadı!
Suriye'de rejim saldırılarında 6 ay önce bacağını kaybeden İmam İmad Mutlak, görev yaptığı camide kalan son birkaç kişiyle de olsa namaz kıldırmaya devam ediyor.

Protez bacakla namaz kıldıran Mutlak, hayatın bir şekilde devam ettiğini belirterek, "Güvercinlerin çatımızda uçması çocuklarımı mutlu ediyor" diyor.

Suriye'nin güneybatısındaki Dera ilinde Filistinli mültecilerin kaldığı bir kampta bulunan Kudüs Camisi’nin imamlığını yapan İmad Mutlak, beş yıldır süren iç savaşın acı izlerini taşıyanlardan biri.

Rejimin havan topu saldırısında sağ bacağını kaybeden Mutlak, buna rağmen görevine devam ediyor. Mutlak'ın yaşadığı kampın rejim güçleri ile muhaliflerin cephe hattı üzerinde olması, kampın büyük ölçüde boşalmasına sebep olmuş.

Savaştan önce 30 bin olan kampın nüfusu, büyük bölümü kadın ve çocuklardan oluşan 300 kişiye inmiş. Geçen yıl cami ve çevresi üç kez bombalanmış. Bombalara hedef olmaktan korkan halk, camiye yaklaşamaz olmuş. İmam Mutlak ise birkaç kişiyi geçmese de cemaatine namaz kıldırmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.