O ülkeden Türkiye'ye şok suçlama!

O ülkeden Türkiye'ye şok suçlama!
Almanya'da bir insan hakları örgütü haddini aşarak mülteci konusunda Türkiye'ye karşı şok ithamlarda bulundu.

Almanya'da mültecilere yönelik çalışmalar yapan insan hakları örgütü Pro Asyl'ün yöneticisi Günter Burkhardt, sığınmacılarınTürkiye'ye geri yollanmasının sakıncalı olduğunu ileri sürerek, "NATO'nun sığınmacıları taşıyan teknelere müdahale ederek, Türkiye'ye geri döndürmesi de yasal değildir" dedi. 

Türkiye'nin mülteciler için güvenli üçüncü ülke konumunda olmadığını ifade eden Burkhardt, bu durumun örgütleri tarafından hazırlatılan bir raporla da kanıtlandığını kaydetti.

DW'nin haberine göre; ölrgüt, Türkiye'ye geri gönderilen sığınmacıların Türk makamları tarafından insan haklarına aykırı olarak ülkelerine iade edilme tehlikesiyle karşılaşabileceklerini ileri sürüyor.

Pro Asyl, sığınmacıların Avrupa'ya gelmeden önce bulundukları ülkelere yeniden gönderilmelerinin sadece bu ülkelerin güveni ülkeler kategorisinde bulunmaları halinde mümkün olabilceğini savunuyor.

AB TÜRKİYE'YE MÜLTECİ HEDEFİ KOYDU

Avrupa’ya mülteci geçişini azaltmak için 7 Mart’ta Türkiye ile bir kez daha masaya oturmaya hazırlanan Avrupa Birliği’nin Ankara’dan denizden yapılan günlük geçişlerin binin altına düşürülmesini istediği belirtildi. Hali hazırda günde 2 binden fazla mülteci geçişi olduğu belirtiliyor.

TUSK: ALTERNATİF YOK

Zirve öncesi Ankara’da temaslarda bulunacak olan AB Konseyi Başkanı Donald Tusk da Hırvatistan’da yaptığı açıklamada, Türkiye’yle işbirliği yapmaktan daha iyi bir alternatif bulunmadığını söyledi. Zirvede, Ortak Eylem Planı’nı ortak başarı haline dönüştürebilmek için ellerinden gelen her şeyi yapmak zorunda olduklarını belirten Tusk, “Bu her şeyden önce gelişlerde açık ve belirgin bir düşüş olmasına bağlı olacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.