Call center çetesi yakalandı

Call center çetesi yakalandı
İstanbul’da kurdukları Call center şirketiyle dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 8’i kadın 25 kişi adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerin gayriresmi yollardan elde ettikleri telefon numaralarını arayarak "SSK primlerinizi düzgün ödediğiniz için cep telefonu kazandınız",  "Piyangodan size çeyrek altın çıktı" gibi vaatlerde kandırdıkları binlerce vatandaştan kargo parası adı altında para topladıkları tespit edildi. Ayrıca şebeke üyelerinin bazı kurbanlarını "Söylediğimiz parayı bize havale etmezseniz evinize haciz" gelecek tehditleri ile de para istedikleri ortaya çıktı.
 
15  ADRESE EŞ ZAMANLI OPERASYON
 
Asayiş Şube Müdürlüğü’ne yapılan çok sayıda dolandırıcılık şikayeti üzerine yaklaşık 3 ay önce soruşturma açıldığı belirtildi. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından kimlikleri tespit edilen şebeke üyelerine karşı önceki sabaha karşı 15 ayrı adrese eş zamanlı operasyon yapıldı. Baskınlarda şebekenin yöneticiliğini yaptığı öğrenilen Çetin E.(36) ve yardımcısı Bahattin C.(35)’in de aralarında bulunduğu 8’i kadın 25 kişi gözaltına alındı.
 
ŞEBEKENİN DOLANDIRICILIK YÖNTEMLERİ ORTAYA ÇIKARILDI
 
Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından yapılan soruşturmada şebekenin dolandırıcılık sırasında izlediği yöntemlerde bir bir ortaya çıkarıldı. Şüphelilerin gayri resmi yollarla elde ettikleri telefon numaraları ve kimlik bilgilerini kullanarak vatandaşlara telefon ettikleri "SSK primlerinizi zamanında ödediğiniz için cep telefonu kazandınız." , "Düzenlediğimiz piyangoda çeyrek altın kazandınız." diyerek kandırdıkları öğrenildi. Kendilerine inanan vatandaşlara kazandıkları ürünü göndermeleri için işlem ve kargo parası olarak para yatırmaları gerektiğini söyleyen şüphelilerin, içine kırık veya defolu ürünleri koydukları paketleri gönderdikleri öğrenildi. Şebeke üyelerinin bazılarının ise aradıkları vatandaşları hukuk bürolarından aradıklarını söyleyerek "Borcunuzu ödemediğiniz için evinize haciz gelecek. Vereceğimiz hesaba hemen para yatırın" dedikleri öğrenildi. Şüphelilerin bu yöntemleri kullanarak binlerce vatandaşı kandırdıkları ancak bazı olaylarda alınan paraların küçük küçük olması sebebiyle pek çok vatandaşın şikayete gitmedikleri tespit edildi.
 
DEPOLARINDA İMİTASYON TELEFONLAR ELE GEÇİRİLDİ 
 
Öte yandan şüphelilerin kullandığı Esenler ve Beylikdüzü’ndeki iki ayrı depoya yapılan baskında yüzlerce çeşit binlerce mal ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler arasında 25 bin adet çeşitli krem, 1000 adet kol saati, 2 bin 200 adet imitasyon cep telefonu, 50 adet dikiş makinesi, bilgisayarlar, cinsel içerikli kapsül ve spreyler, otomobiller için sözde yakıt tasarrufu sağlayan cihazlar ele geçirildi.
 
Şüphelilerin poliste yapılan sorgularında suçlamaları kabul etmeyerek, dolandırıcılık yapmadıklarını isteyene istediği ürünü gönderdiklerini söyledikleri öğrenildi. Poliste haklarında çete kurmak, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme, nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, başkalarına ait kimlik bilgilerini kullanma ve haksız kazanç elde etmek suçlarından işlem yapılan şüpheliler  adliyeye sevk edildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.