AK Parti harekete geçti!

AK Parti harekete geçti!
CHP’nin masadan kalkması, MHP ve HDP’nin açıklamalarının ardından AK Parti “Başkanlık”, “üniter devlet”, “tek parlamento”lu anayasa teklifi hazırlıyor.

CHP’nin, Meclis Anayasa Mutabakat Komisyonu’na katılmama kararı sonrası MHP ve HDP’den gelen açıklamalar AK Parti’yi harekete geçirdi. Parti bünyesinde Ömer Çelik başkanlığında oluşturulan komisyon, “AK Parti’nin ideal Anayasa teklifi”ni oluşturmak için düğmeye bastı. Sivil, özgürlükçü, demokratik bir anayasa hedefiyle yürüyecek çalışmalarda “yönetim şekli” yine “Başkanlık modeli” üzerine kurulacak. Üniter yapıya dayalı, tek parlamentonun olacağı, kuvvetler ayrılığının hedeflendiği bir yapı hedefleniyor. 

ÇEKİNCELER GÖZ ÖNÜNDE

Muhalefet partilerinin çekincelerine karşın, “Anayasa oylamaları Mecliste gizli yapılır. Muhalefet içinden de AK Parti’nin teklifine çok sayıda vekil olumlu oy verir ve referandum için gereken 330 oy bulunur” değerlendirmesini yapıyor. 

Akiller iş başında 

AK Parti’nin teklifi için Çelik başkanlığındaki komisyonda Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Şentop gibi Anayasa konusunda daha önceki çalışmalarda yer alan isimler bulunuyor. Meclis’teki Mutabakat Komisyonu’nda görevlendirilen Cemil Çiçek, Prof. Dr. Ahmet İyimaya ve Abdülhamit Gül çalışmalarda yer alıyor. Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık danışmanları çalışmalarda.

akşam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum