Boydak kardeşler tutuklandı!

Boydak kardeşler tutuklandı!
Malum cemaatle tüm ilişkilerini kestiklerini açıklamalarına rağmen Hacı ve Memduh Boydak kardeşler tutuklanmaktan kurtulamadı. Murat Bozdağ ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kayseri'de 'Paralel Yapı' soruşturmasında Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak ve holding CEO'su Memduh Boydak'ın tutuklanmasının ardından adliye önünde bekleyen yakınları ve şirket çalışanları cezaevine giden Hacı ve Memduh Boydak'ı alkışlarla uğurladı.

MUSTAFA BOYDAK: GEÇMİŞTEKİ HAYIR İŞLERİNDEN KAYNAKLANAN BİR TUTUKLAMA OLDUĞUNU SANIYORUZ

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve tutuklanan Hacı ve Memduh Boydak'ın kardeşi Mustafa Boydak, medya mensuplarına kısa bir açıklama yaptı.

Mustafa Boydak, adliye önünde bekleyen yakınlarına ve şirket çalışanlarına teşekkür ederek, "Yarın gruptan açıklama yapılacak ancak, ben size bir iki cümle etmek istiyorum. 2 gündür şirket yönetimimizden 4 kişi gözaltına alınmıştı.

56dbd6cfc03c0e020ce55617.jpg

Mustafa Boydak, tutuklama kararı sonrası kısa bir açıklama yaptı.

Bunlarla ilgili hukuki süreç vardı, adli işlemleri takip ettik. Tutuklanan kardeşlerimle ilgili iddialar var, gönlümüz hepsinin tutuksuz yargılanmasını isterdi. Türk adaletine güveniyoruz, geçmişteki hayır işlerinden kaynaklanan bir tutuklama olduğunu sanıyoruz. Allah can sağlığı versin, hayırlısı olsun. Hukuki açından gereken itirazlarda bulunacağız" diye konuştu. Tutuklanan Hacı ve Memduh Boydak, Kayseri Kapalı Cezaevi'ne götürüldü.

56dbd5a7c03c0e020ce555ff.jpg

İSTİKBAL VE BELLONA DAHİL 41 ŞİRKETİN SAHİBİ

1957 yılında kurulan Boydak Holding, 8 ayrı sektörde 41 şirkete sahip. Boydak Holding çatısı altında, İstikbal, Bellona, Mondi, İstikbal Mutfak - Banyo, Hes Kablo, Boyteks, Form Sünger gibi firmalar bulunuyor. 14 bine yakın çalışanı bulunan holding, 140 ülkeye ihracat yapıyor. Yurtdışında 342 bayisi bulunuyor. İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde 7, ikinci en büyük sanayi kuruluşu listesinde ise 1 şirketi ile yer alıyor. 201 yılında 6.9 milyar lira ciro elde etti.

ARALIK 2015'TEKİ O AÇIKLAMA

Boydak, Aralık 2015'te bir açıklama ile malum cemaatle tüm ilişkilerini sonlandırdıklarını duyurmuştu. 

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Boydak,o açıklamasında  'Paralel Yapı'yı işaret ederek "Devlet mekanizması dışında herhangi bir farklı yapılanma içinde görünmeyi kabul etmemiz mümkün değildir. Kamuoyunda soru işareti oluşan STK'lardan arkadaşlarımız teşekkür ederek şirketlerimizin üyeliklerini sonlandırmak yoluna gitmişlerdir" demişti..


ajanslar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum