Tony Blair'in Baldızı Booth'dan çarpıcı 'Avrupa' itirafı!

Tony Blair'in Baldızı Booth'dan çarpıcı 'Avrupa' itirafı!
Tony Blair'in Müslüman olan baldızı Lauren Booth, Müslüman olma evresinde Müslümanların Hz. İsa'yı daha çok tanıdıklarını fark ettiğini anlatırken Filistin ve göçmenler konusuna duyarsız kaldığı için "Avrupa'dan utanıyorum" diyerek tepkisini ortaya koydu.

İngiltere’nin önceki Başbakanı Tony Blair’in eşi Cherie Blair’in kız kardeşi Lauren Booth, Filistinlilerin nefes almak için kavga etmek zorunda kaldıklarını söyledi. Türkiye’nin 3 milyon mülteci barındırdığını ve bunun için kimseden övgü beklemediğini dile getiren Booth, ‘Avrupa’dan utanıyorum’ dedi

Lauren Booth, TRT Arapça kanalında yayınlanan Filistin programına konuştu. Şu an içerde ve dışarıda iki farklı Filistin’in olduğunu söyleyen Lauren Booth u ifadeleri kullandı:

“İçerdeki insanlar nefes almak için kavga ediyorlar. Hayatları ve hakları için kavga ediyorlar. Kutsal mekanları Kudüs’te ibadet etmek onların hakkı. Filistinlilerin çoğu kendi ülkelerindeki yer olan Kudüs’e gidemiyor. Dışarıdaki insanların çoğu bu durumu anlamıyor. Fakat bu böyle. Batı Şeria’daki insanların çoğu evinden işine giderken kontrol noktalarından geçmek zorunda. Bu noktalardan öylece kolayca geçemiyorsun. Öncelikle seninle bir süre konuşuyorlar. Ardından aşağılayıcı, berbat ve acı verici şeylere maruz kalıyorsun. Bu günlük hayatın bir parçası orada.”

Batı Şeria’nın da tıpkı El Halil gibi günden güne Filistin’den bölündüğüne dikkat çeken Lauren Booth, “Gazze için söyleyecek söz bulamıyorum” dedi.

Medyanın Filistin konusuna yaklaşımını da eleştiren ve çarpıklıklara değinen Booth, Amerika’da yapılan bir çalışmayı örnek gösterdi. “Amerika’da yapılan bir çalışma Amerikalı haber izleyicilerinin Filistinlilerin İsrail’i işgal etmeye çalıştığını düşündüğünü ortaya koyuyor” diyen Booth, bu konuda medyanın onlarca yıldır çok güzel oyun oynadığını söyledi.

En son 2013 yılında Gazze’ye gittiğini kaydeden Lauren Booth, “insanlık adına burası daha ne kadar kötü gidebilir diyorsun fakat daha kötüsünü bir şekilde yapıyorlar” ifadelerini kullandı. Booth, “Gazze’deki durumu görüyorsunuz, Suriye’deki Yamuk Mülteci Kampı gibi. Hiçbir şeyi tekrar inşa edemiyorsunuz. Kopenhag veya Manchester’a 3 tane Hiroşima bombasının atıldığını ve 2-3 yıl sonra baktığınızda hiçbir şeyin yeniden inşa edilmediğini, hiçbir şeye dokunulmadığını, insanların bu yıkıntılar arasında yaşamaya devam ettiğini düşünün.” dedi.

Filistin sorununu çözmek için politikacıların İsrail’e baskılarını derinleştirmesi gerektiğini ifade eden Booth, İsrail’e karşı çeşitli boykotların ve yaptırımların hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Lauren Booth, İsrail’in Filistin konusunda kesinlikle barış gibi bir düşüncesinin olmadığını ileri sürdü. Yardımların kesin bir çözüm olmadığına dikkat çeken Booth, sınırların açılması, Gazze’nin ve Filistin’in işgalden kurtarılmasının asıl çözüm ve gelecek olduğunu ifade etti.

MÜSLÜMANLAR HZ. İSA'YI HRİSTİYANLARDAN DAHA İYİ TANIYOR

Filistin’e ilk gittiği zaman Hristiyan anıtlarının Müslümanlar tarafından korunduğunu gördüğünde çok şaşırdığını anlatan Lauren Booth, bunun 1400 yıldır böyle olduğuna dikkat çekti. Müslümanların Hz. İsa’ya sevgilerini gördüğünde de çok şaşırdığını ifade eden Booth, daha şaşırtıcı ve garip olan ise Müslümanların Hz. İsa hakkında daha çok şey bilmeleriydi dedi. Bu durumun Müslüman olmasında ona çok yardımcı olduğunun altını çizen Lauren Booth, Müslüman olduğu için her gün Allah’a şükrettiğini dile getirdi.

Mülteciler konusuna da değinen Booth, Avrupa’nın Suriyeli mülteciler konusundaki yaklaşımını eleştirdi ve İngiltere Başbakanı David Cameron’ın mülteciler ile ilgili sözlerine değindi. Cameron’un mülteciler için ‘bir grup göçmen’ ifadesini kullandığına dikkat çeken Booth, sadece ‘Bir grup göçmen’ şeklinde tepki gösterdi.

Türkiye’nin 3 milyon mülteci barındırdığını ve bunun için kimseden övgü beklemediğini söyleyen Lauren Booth, ‘Avrupa’dan utanıyorum’ dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.