Cinsel gücü artırıyor diye mama yiyorlar

Cinsel gücü artırıyor diye mama yiyorlar
Bebek maması cinsel gücü artırır mı? Cinsel gücü artırdığı dedikodusu nedeniyle Suriyeli erkekler bol bol mama tüketince, kamplarda mama sıkıntısı yaşanmaya başladı.

Bebek maması cinsel gücü artırır mı? Cinsel gücü artırdığı dedikodusu nedeniyle Suriyeli erkekler bol bol bebek maması tüketince, kamplarda mama sıkıntısı yaşanmaya başladı.

Suriye'deki iç savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan ve kayıt altına alınabilen Suriyeli sayısı 2 milyon 715 bin 789.

HER GÜN 125, YILDA 45 BİN BEBEK DOĞUYOR

Aileler çadırda 16, konteynerde ise 25 metrekare olan alanda ortalama 5 kişi kalıyor. Bu bazı yerlerde kalan sayısı 7-9’a çıkıyor. Böyle bir yaşam alanında sadece çadırkentlerde günde ortalama 125 çocuk doğuyor. Hacettepe Üniversitesi Göç ve Siyaset Araştırma Merkezi (HÜGO) Müdürü Doç. Dr. Murat Erdoğan, yeni doğanların Suriye tarafından tanınmadığını, Türkiye’de de mülteci değil sığınmacı statüsünde olduğunu belirterek şu soruna dikkat çekti: "Her yıl 45 bin çocuk, kalabalık çadır veya konteyner hayatı içindeki cinsel beraberlik sonucu vatansız doğuyor. Bunlar beş yıldır çadır hayatı içinde kent yaşamını bilmeden yaşamını sürdürüyor. Unutulmasın ki beş yıl önce 13 yaşında gelen çocuk da bugün 18 yaşına ulaştı. Eğitimsiz, kimliksiz, vatansız, kenti bilmeyen. Arap olduğu için de ötelenmiş, dil öğrenemeyen, her şeye açık yüz binlerden söz ediyoruz..."

AFRODİZYAK ETKİSİ YAPIYOR DİYE ERKEKLER MAMA YİYOR

Kamplarda bebekler için her gün mama ve süt; bazen de hayır olarak gönderilen meyve suyu, un, çikolata gibi gıda dağıtılıyor. Kamplarda son dönemde yaşanan en büyük sorun ise mama hakkında üretilen dedikodu... Sorunun temelinde ise mamanın afrodizyak etkisinin olduğuna dönük dedikodu yatıyor. Ergenlik çağını aşmış gençler ile özellikle 50 yaş üstü erkekler aşırı oranda mama tüketmeye başlamış. Hatta bazı kamplarda kadınlar da aynı gerekçeyle mamaya yönelmiş. Dedikodu bebeklerin mama sıkıntısına yol açmış. Hatta kamp dışında evlerde veya STK kamplarında kalanlar da aynı dedikoduya inanınca bazı ilçe ve şehirlerde mama tükenmiş.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum