EBA MEB Giriş! EBA Nasıl Kullanılır

EBA MEB Giriş! EBA Nasıl Kullanılır
MEB EBA nedir nasıl kullanılır? MEB EBA 2016 Giriş işlemleri nasıl yapılır? Açılımı 'Eğitim Bilişim Ağı' olan EBA'ya giriş nasıl yapılır? EBA ne amaçla kullanılır?EBA kayıt işlemi nasıl gerçekleştirilir.MEB EBA Giriş Yapma ve EBA detaylı bilgi...

MEB EBA NEDİR? MEB EBA nedir nasıl kullanılır? MEB EBA 2016 Giriş işlemleri nasıl yapılır? MEB EBA Kayıt İşlemlerini buradan yap!MEB EBA 2016 Kayıt İşlemleri hakkında detaylı bilgiye habervaktim.com'dan ulaşabilirsiniz...

MEB EBA Giriş - MEB EBA Nasıl Kullanılır - MEB EBA Kayıt İşlemleri MEB EBA Giriş - MEB EBA Nasıl Kullanılır - MEB EBA Kayıt İşlemleri MEB EBA Giriş - MEB EBA Nasıl Kullanılır - MEB EBA Kayıt İşlemleri

EBA'nın açılımı Eğitim Bilişim Ağı'dır.  EBA öğretmenlere ve öğrencilere eğitimde büyük kolaylık sağlayan bir platformudur. MEB EBA Giriş Nasıl Yapılır? EBA Nasıl Kullanılır? MEB EBA Kayıt İşlemleri ve hakkında merak edilen her şey haberimizde..

MEB tarafından öğretmenlere ve öğrencilere özel hazırlanan EBA eğitimciler arasındaki haberleşmeyi ve bilgilendirmeyi sağlayan kısa sürede sevilen bir program haline gelmiştir.EBA kullanım kolaylığı ve işlevleri öğretmenler tarafından kısa sürede sevilen bir sistem haline gelmiştir.EBA öğretmenlere ve öğrencilere eğitim alanında büyük kolaylık sağlayan bir bilgilendirme platformudur. MEB EBA'ya öğretmenler özel hazırladıkları içerikleri istediği gibi yükleyebilirken yine  başka öğretmenler tarafından paylaşılan not ve sunumlara rahatlıkla ulaşabilmektirdir. MEB EBA Kayıt İşlemleri Nasıl Yapılır? EBA Nasıl Kullanılır? MEB EBA Giriş Yapma ve MEB EBA hakkında merak edilen herşey habervaktim.com'da

MEB EBA NEDİR?

Eba Öğrenci Kayıt İşlemleri Nasıl Yapılır? Eba, Fatih Projesi kapsamında akıllı tahta uygulaması ve öğrencilere tablet dağıtılması kapsamında hayata geçirilen bir MEB projesidir. Projenin temelinde öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin, öğrencilerinin öğrenme sürecine dahil olmalarını sağlamak, öğrencilerin doğru bilgiye ulaşmalarını kolaylaştırmak amacı taşımaktadır. Bu sebeple Eba yani eğitim bilişim ağı üzerinde öğrencilerin ve öğretmenlerin ücretsiz bir şekilde yararlanacağı her sınıf seviyesine uygun, e-içerik, e-dergi, e-soru ve e-videolar bulunmaktadır. 
 
Bu sistemle birlikte öğretmenler arasında iletişim daha kolay bir hal almıştır. EBA öğretmenlere sağladığı kolaylıkların daha fazlasını öğrencilere sağlamaktadır. EBA'ya giriş yapan bir öğrenci oldukça zengin bir içeriğe ulaşabilmektedir. EBA'ya giriş yapan öğrenci başka öğrenciler tarafından paylaşılan notlara, sunumlara, görsellere rahatlıkla ulaşabilmekte ve bu meteryallerden istdiği gibi faydalanabilmektedir.

MEB EBA Nasıl Giriş Yapılır?

EBA girişi yapabilmek için ilk olarak bir EBA şifresini edinmeniz gerekiyor. Öğretmeninizden alacağınız EBA şifrenizin ardından www.eba.gov.tr adresine ziyaret etmelisiniz. Ardından Sayfanın sağ üst köşesindeki giriş butonuna tıklamalı, daha sonra ise EBA Girişi sekmesindeki bilgiler doğru olarak girilmelidir. “Kullanıcı Adı” bölümüne T.C. kimlik numarası ve “Şifre” bölümüne EBA şifresi girilerek “Giriş” butonuna basarak sisteme giriş yapmalısınız. Sayfanın sağ üst köşesindeki “Giriş” butonunun yerinde ad ve soyadımızın görünüyor olması EBA’ya başarıyla giriş yaptığımızı gösterir.

EBA sistemi içinde bir dolu dünya barındırmaktadır. EBA kısaca;
- Farklı, zengin ve eğitici içerikler sunmak,
- Bilişim kültürünü yaygınlaştırarak eğitimde kullanılmasını sağlamak,
- İçerikle ilgili ihtiyaçlarınıza cevap vermek,
- Sosyal ağ yapısıyla bilgi alışverişinde bulunmak,
- Zengin ve gittikçe büyüyen arşiviyle derslere katkı sağlamak,
- Bilgiyi öğrenirken aynı zamanda yeniden yapılandırabilmek ve bilgiden bilgi üretmek,
- Farklı öğrenme stillerine (sözel, görsel, sayısal, sosyal, bireysel, işitsel öğrenme) sahip öğrencileri de kapsamak,
- Bütün öğretmenleri ortak bir paydada buluşturarak eğitime el birliğiyle yön vermelerini sağlamak,
- Teknolojiyi bir amaç olarak değil bir araç olarak kullanmak amacıyla tasarlanan sosyal bir eğitim platformudur. 
 

EBA’nın site adresi eba.gov.tr olarak tarayıcının adres satırına yazılır ve site yapısı açılır.Açılan sayfanın sağ tarafındaki GİRİŞ bölümü tıklanır. Bu kısımda öğretmen arkadaşımız Mebbis Girişi kısmını tıklayarak mebbis bilgileri ile giriş yapabilir.

Bu ekranda EBA sitesi için kullanmak istediği şifreyi yazarak ve onaylayarak ŞİFRE OLUŞTUR bundan sonraki EBA sitesi kullanımlarında giriş kısmından mebbis bilgileri ile giriş yapmaktansa EBA bilgileri ile giriş yapma imkanına sahip olacaktır. Tabi ki unutma ihtimaline karşın bu tayin ettiği şifreyi bir kenara not almasında fayda var.

İşlemi yaptıktan sonra aşağıdaki gibi EBA sitesine ulaşacaktır. Dikkat edileceği üzere ekranın sağ üst tarafında öğretmenimizin kendi adı ve soyadı yazmaktadır.

Adının üstüne tıkladığında aşağıdaki bir liste ile karşılaşırsınız.
 
Bu listede sınıf rehberliğinde bulunan öğrenciler için EBA şifresi oluşturma bölümü olan ÖĞRENCİ ŞİFRE bağlantısı yer almaktadır.
  
Öğrenci Şifre bölümü tıklanarak EBA şifresi almak isteyen veya şifresini unutmuş olan öğrencisine, öğrencinin TC Kimlik numarasını kullanarak şifre üreterek verilecektir. 


AFYONKARAHİSAR’DA EBA TANITIM TOPLANTISI

Afyonkarahisar İl Milli eğitim Müdürlüğü tarafından Afyon Lisesi’nde gerçekleştirilen Fatih Projesi kapsamında kurulan, öğretmen ve öğrencilere elektronik içerik desteği sağlayan Eğitim Bilişim Ağı (EBA)’nın tanıtımı yapıldı.
Açılış konuşması yapan İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın; Fatih Projesi kapsamında kurulan ve öğretmen ve öğrencilere elektronik içerik desteği sağlayan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) hakkında bilgiler verdi. Daha sonra Bakanlık Formatörü İnci Balabir tarafından slayt gösterimi ile Fatih Projesi kapsamında kurulan, Afyonkarahisar’da 4 bin 929 öğretmen ve 19 bin 509 öğrencinin kayıtlı üyesi olduğu elektronik içerik desteği sağlayan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) öğretmen ve öğrencilere tanıtıldı.

Vali Hakan Yusuf Güner ise yaptığı konuşmada, “EBA sistemi çerçevesinde inanıyorum ki öğretmenlerimiz, öğrencilerin performanslarını yükseltmeye yönelik daha ciddi gayret ve azim içerisinde hareket edecekler. Gerçekten bu program öğrencilerin herhangi bir kaynak kitaba hiç gerek duymadan çok rahat ihtiyaçlarını görebilecekleri bir bilişim ağı olmakla birlikte, interaktif bir şekilde herkes de mevcut olabilecek. Ben özellikle arkadaşlardan şunu istirham ediyorum, eğer mümkünse bu sistemi tam anlamaya ve bunu eğitim uygulamaları içerisinde aktif bir şekilde uygulamaya gayret etsinler. Öğretmen ve öğrenci başarısı bizim için çok önemlidir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.