Bu iddia Erdoğan'ı kızdıracak!

Bu iddia Erdoğan'ı kızdıracak!
Rusya’nın, dünya petrol üretiminin yaklaşık dörtte üçünü kontrol edebilecek yeni bir petrol karteli kurmanın peşinde olduğu gündeme geldi.

Rusya’nın, dünya petrol üretiminin yaklaşık dörtte üçünü kontrol edebilecek yeni bir petrol karteli kurmanın peşinde olduğu gündeme geldi.

Turkrus.com adlı sitenin ABD’li Business Insider dergisinden aktardığı haberde; Moskova’nın, OPEC ülkeleri ile petrol üretimini dondurma kararı konusundaki müzakerelerden sonra petrol üreten ülkeler üzerindeki etkisini artırdığına dikkat çekildi. Dergi, Rusya’nın, ABD’nin sıkı müttefiki Suudi Arabistan’ı dahi bu konuda ikna etmeyi başardığının altını çizdi.

Suudi Arabistan’ın, IŞİD ve İran tehdidini de göz önünde bulundurarak, Basra Körfezi’nde çıkarlarını korumak için yeni müttefik arayışına girdiği belirtilen yazıda, “Rusya ve Suudi Arabistan Suriye sorunu konusunda karşıt görüşte olsalar da, petrol fiyatlarındaki ciddi düşüş iki ülke arasında birlik kurulmasına yönelik yeni fırsatlar oluşturdu” yorumunda bulunuldu.
 
ABD dergisi, Rusya’nın, İran ve Irak ile anlaşmaya varmayı başarması halinde, dünyada petrol sevkiyatının yüzde 73’ünü yapan ülkelerin “de facto” lideri konumuna gelebileceğini öne sürdü.

Rusya OPEC üyesi değil. Ama OPEC üyeleri ile, düşen petrol fiyatlarını yükseltebilecek tedbirler alma yolunda sıkı işbirliği içinde.

Petrol fiyatı hafta başından beri 39-40 dolar aralığına oturarak, Rusya açısından "fiyat artışı" umudunu körüklemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.