Mahkeme Diyanet'i bilirkişi saymadı

Mahkeme Diyanet'i bilirkişi saymadı
Cumhuriyet yazarlarına açılan Charlie Hebdo davasında mahkeme Diyanet'i bilirkişi olarak saymadı, müştekiler reddi hakim talebinde bulundu.

Charlie Hebdo dergisinin Hz. Muhammed karikatürlerini köşelerine taşıması üzerine Cumhuriyet gazetesi yazarları Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya hakkında açılan davada müştekiler, reddi hakim talebinde bulundu.

Talebe gerekçe olarak ise müştekilerin Diyanet İşlerinden konuya ilişkin bilirkişi talebinin hakim tarafından reddedilmesi ve davaya müdahil olmak isteyen kişilerin müdafiliklerinin reddedilmesi gösterildi.

Fransa’da 12 kişinin hayatını kaybettiği saldırının Charlie Hebdo mizah dergisinde saldırı ertesi yayınlanan Hz. Muhammed’in yer aldığı karikatürleri köşelerine taşıyan Cumhuriyet Gazetesi yazarları Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan’ın yargılandığı davanın dördüncü duruşması görüldü.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, haklarında 6 yıla kadar hapis cezası istenen Cumhuriyet Gazetesi yazarları Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan’ın avukatları katıldı. Müştekiler de duruşmada hazır bulundu.

KÖRLER DERNEĞİ ŞİKAYETTEN VAZGEÇTİ

Duruşmada, hakimin verdiği ara kararda müdafilik talebini reddettiği bir kişi söz alarak ‘ biz hakkımızı burada arayamazsak bire bir mi arayalım’ demesi üzerine hakim sanığın tehditkar sözlerinden ötürü izleyiciyi salondan çıkarttı. Bunun üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı. Mahkeme ayrıca verdiği ara kararda 6 Nokta Körler Derneği’nin de şikâyetinden vazgeçtiklerini belirtti. 

"İSLAM TARİHİNİ OKUSUNLAR ŞİKAYETTEN VAZGEÇELİM"

Müştekilerden Avukat Ali Şen Kaynar yaptığı konuşmada ‘ sanıklar, dini bilgilerden ve Hz. Muhammet’in hayatından bihaberdirler. Eğer Mustafa Asım Köksal’ın sekiz ciltlik İslam Tarihi kitabını okumaları halinde şikâyetimden vazgeçebilirim dedi.

Müştekiler ve müşteki sanıklar duruşmanın ilerleyen saatlerinde Hakimin, Diyanet İşlerinden talep edilen bilirkişi raporunun tarafsız olmayacağı gerekçesi ile reddetmesi üzerine reddi hakim talebinde bulundular. Davaya müdafiliklerin de reddedilmesi reddi hakim talebinin gerekçelerinden biri oldu.

Karar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.