Adalet Bakanı Bozdağ AYM'ye yüklendi

Adalet Bakanı Bozdağ AYM'ye yüklendi
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Can Dündar ile Erdem Gül kararından ötürü AYM'ye tepki göstererek "Anayasa, Anayasa Mahkememize böyle bir hakkı, vazifeyi vermemektedir. AYM şuan çırpınıyor" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ meslek içi eğitim çalıştayında Can Dündar ve Erdem Gül'ün tahliyelerinin hukuk cinayeti olduğunu söyledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ meslek içi eğitim çalıştayında Cumhuriyet gazetesi genel yayın yönetmeni Can Dündar ve Ankara temsilcisi Erdem Gül'ün AYM kararıyla tahliye edilmeleri hakkında konuştu.

İşte Bozdağ'ın açıklamalarından satırbaşları:

"Anayasa Mahkemesi başkanına ve karara imza atanlara soruyorum, bu karar bal gibi delil incelemesidir, bal gibi ilk derece mahkemesinin yerine geçip esas incelemesi yapmaktır. Anayasa, Anayasa Mahkememize böyle bir hakkı, vazifeyi vermemektedir. AYM şuan çırpınıyor.

Bu hukuk cinayeti karşısında durmamız lazım. Anayasa Mahkemesi ilk derece mahkeme de temyiz mahkemesi de değildir. AYM'nin yaptığı Yargıtay'ın temyiz yetkisini gasp etmektir. AYM yetkisini böyle genişletirse çok ciddi sorunlarımız olacak. 

Anayasa'ya uymak önce Anayasa Mahkemesi'nin görevidir. Anayasa Mahkemesi iç tüzükte anayasayı ihlal etmiştir. 

Anayasa Mahkemesi bu gidişle kendisini daha tartışılır hale getirecektir. Anayasa Mahkemesi de üyeleri de eleştirilir." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.