Herkes merakla bekliyordu! İade edilecekler

Herkes merakla bekliyordu! İade edilecekler
Türkiye-Belçika üçlü bakanlar toplantısında, Fehriye Erdal başta birçok terör suçlusunun iadesi için görüş birliğine varıldı.

İki ülkenin bakan düzeyinde ön mutabakata vardıkları gelişme, Ankara'da önceki gün gerçekleştirilen Türkiye - Belçika Üçlü Bakanlar Toplantısı'nda yaşandı.

Türk tarafı, Sabancı suikastının tetikçisi Fehriye Erdal başta olmak üzere, Türkiye'nin yaptığı iade taleplerinin Belçika tarafından karşılanmadığını, DHKP-C ve PKK gibi terör örgütlerinin tetikçi ve yöneticilerinin yıllarca Brüksel'de kaldığını vurguladı.  

HAKLI BASKI SONUÇ VERDİ 

Türkiye'nin haklı baskısı sonuç verdi ve toplantıya katılan Belçika Dışişleri, Adalet ve İçişleri Bakanları, terör suçlularının iadesi için iki ülke arasında yeni bir anlaşma imzalanmasını kabul ettiler. Bu kapsamda iki ülkenin yetkilileri Nisan ayında Brüksel'de yeniden bir araya gelerek, Ankara'da ön mütabakatı sağlanan "suçluların iadesi" anlaşmasını olgunlaştıracaklar. Anlaşmayla birlikte Fehriye Erdal ve PKK'nın lider kadrosunda yer alan Zübeyir Aydar başta olmak üzere DHKP-C ve PKK'nın onlarca isminin Türkiye'ye iadelerinin yolu açılacak.  

Akşam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum