Barzani gemi azıya aldı

Barzani gemi azıya aldı
Irak Bölgesel Kürt Yönetimi başkanı Barzani, Erbil’de Kürdistan Demokrat Partisi’nin Kadro Eğitim Devresi’nde ilginç açıklamalarda bulundu.

Barzani'nin açıklamarı şöyle:

“Daha önce de belirtmiştim, bu kez kanımız dökülecekse, bağımsızlık için dökülecektir. Bu yüzden dökülen hiçbir kanın boşa gitmesine izin vermeyeceğiz. Bağımsızlık hakkımızdır, onun için çalıştık, vazgeçmeyeceğiz. Kimin ilan ettiği önemli değil, bir çocuk dahi ilan etse tebrik edeceğiz ki, ‘Oğlumun kanı niçin döküldü?’ diye soran bir şehit annesine cevap verebilelim.”
 
Barzani, “Ne İran’a gidip bir şey derim, ne de Ankara’ya gidip onların gönlüne göre konuşurum. Amerika’da da söyledim, biz sadece kendi davamızın sahibiyiz. Bağımsızlık için ya bu kez hepimiz yok olacağız ya da kanımız pahasına başaracağız” dedi.
 
IŞİD’le savaşın bitmediğini kaydeden Barzani, örgüt Musul’da olduğu sürece bunun Erbil ve Duhok için de tehdit oluşturduğuna vurgu yaptı.
 
Barzani konuyla ilgili şunları söyledi:
 
“Bütün dünya IŞİD’i yendiğimize şahittir. İlk başta bazı bölgeleri kaybetmiş olmamız ölçüt değildir. Savaşta önemli olan zaferdir. Çünkü kaybettiğimiz bölgelerin hepsini Peşmerge Güçleri koalisyonun desteğiyle geri aldı.”

ajanslar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum