Patlamadaki asıl hedef bakın kimmiş?

Patlamadaki asıl hedef bakın kimmiş?
Ankara'da 34 kişinin ölümüne neden olan saldırıyla ilgili detaylar da belli olmaya başladı. Patlamanın Viranşehir'den gelen beyaz renkli BMW marka bir aracın neden olduğu ve saldırıda Kızılay'daki polislerin hedef alındığı açıklandı.

Ankara'daki terör saldırısında tüm bulgular PKK'nın uzantısı TAK'ı işaret ediyor. Kızılay'da dün meydana gelen saldırıda Viranşehir'den gelen beyaz renkli BMW marka otomobilin önce bölgede görev yapan 50 kadar çevik kuvvet polisini hedef aldığı, farkedilmesi ve ateş edilmesi üzerine belediye otobüsüne çarptığı ve patlamanın da bu esnada gerçekleştiği kaydedildi.

Başbakanlık Merkez bina, Milli Eğitim ve Adalet Bakanlıklarına yaklaşık 100 metre mesafede, dün saat 18.43’te bombalı araçla terör saldırısı düzenlendi. İntihar bombacısı, beyaz renkli BMW marka araçla Başbakanlık Merkez binasına 100 metre mesafedeki Çevik Kuvvet polisinin bulunduğu noktayı hedef aldı.

ARABA ÇALINTI YAŞLI BİR KADINA AİT

Habertürk Gazetesi'nden Neşet Dişkaya'nın haberine göre Emniyet birimlerinin, yaşlı bir kadına ait olan İstanbul plakalı 95 model BMW otomobilin, çalındığı gün Diyarbakır’a götürüldüğünü tespit ettiği ileri sürüldü.

6 ARAÇ G.DOĞU’DA ARANIYORDU

Ankara polisi, bundan 2 hafta önce, 27 Şubat Pazar günü alarma geçmiş ve Kızılay bölgesinde bombalı araç aramıştı.

Öte yandan istihbarat birimleri Sur, İdil ve Nusaybin’de hayal kırıklığı yaşayan PKK terör örgütü üst düzey yöneticilerinin Nevruz öncesinde eylem kararı aldığını belirlemişti.

Son haftalarda PKK’nın bomba yüklü 6 araç ile saldırı hazırlığında olduğu istihbaratı ilgili birimlere gönderilmiş ve özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu kentlerinde bu araçlar aranmaya başlanmıştı.

 Bu araçlar özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu kentlerinde aranıyordu. PKK’nın bomba yüklü araçların ön hazırlıklarını Irak ve Suriye’de yaptığı, ardından Türkiye’ye gönderdiği belirtiliyor.

POLİS NOKTASINA ULAŞAMADI

Saldırgan, bariyer nedeniyle polis noktasına ulaşamayınca belediye otobüsleri ve duraklarının bulunduğu noktada aracı patlattı. Patlamanın etkisi çok büyük bir alanda hasara neden olurken, bir belediye otobüsü ile 5 otomobil tamamen yandı.

PKK BAĞLANTILI TAK'TAN ŞÜPHELENİLİYOR

Bölgedeki binaların camları kırılırken, yoldan geçen 20’ye yakın araçta da hasar oluştu. Saldırganın, bomba yüklü araçla polis noktasına giderken fark edildiği, çevik kuvvet ekibinin havaya ateş açtığı öğrenildi. İlk resmi bilgiye göre olayda 34 kişi hayatını kaybederken, 19’u ağır olmak üzere 125 kişi yaralandı. Olayı soruşturmak üzere 4 başsavcıvekili 12 savcı görevlendirildi.

VİRANŞEHİR’DEN GELMİŞ

Bombalı saldırıda kullanılan aracın Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinden Ankara’ya geldiği de anlaşıldı. Saldırıda kullanılan araçtaki bomba ve bomba düzeneğinin de 17 Şubat’taki Merasim Sokak’taki saldırıyla aynı olduğu, araç içerisinde kurulan düzenekle bombanın patlatıldığı öğrenildi. Yine elde edilen ilk bulgulara göre saldırıyı terör örgütü PKK’nın uzantısı TAK’ın yaptığı değerlendiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum