Rusya resmen açıkladı! "Çekiliyoruz"

Rusya resmen açıkladı! "Çekiliyoruz"
Rusya, Suriye'nin Lazkiye kentindeki üstten savaş uçaklarının ayrılmaya başladığını açıkladı.

Savaş uçaklarının ilk bölümünün Suriye’den ayrıldığını Rusya Savunma Bakanlığı açıkladı. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 30 Eylül’de Rus uçaklarına Suriye’deki silahlı muhalif grupları bombalamaları için verdiği emir gibi yine sürpriz bir biçimde dün, Suriye’deki Rus askeri varlığının kısmen geri çekilmesini istedi.

"BARIŞ GÖRÜŞMELERİNE ŞANS TANIMAK İÇİN ÇEKİLİYORUZ"

Rus televizyonlarında dün akşam canlı yayınlanan toplantıda Putin, Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Dışişleri Bakanı Lavrov’dan Suriye’deki durum hakkında bilgi aldıktan sonra, kararını şöyle duyurmuştu:

“Söylediklerinizden Rusya Savunma Bakanlığı olarak Suriye’de önünüze koymuş olduğum görevleri büyük ölçüde yerine getirdiğinizi anlıyorum. Bunun için yarından itibaren Suriye’deki ana askeri birliklerimizi geri çekilmeye başlatmanızı emrediyorum. Askerlerimizin kahramanlığı sayesinde terörizmin belini kırdık. Şimdi daha önce de söylediğim gibi barış görüşmelerine şans tanımak için geri çekiliyoruz. Birkaç ay boyunca askeri operasyonları yürüttüğümüz Tartus deniz üssüyle Hmeymim hava üssü ise vurucu güçlerimizin geri çekilmesine rağmen karadan ve denizden koruma altında tutulmaya devam edilecek.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.