Hainler terörde birleştiler

Hainler terörde birleştiler
Ankara Kızılay'da 37 masum insanın ölümüne neden olan hain saldırı PKK ve Paralel Yapı'ya yakın isimleri birleştirdi. "İttifak" grubu, terörü lanetlemek yerine hükümeti hedef gösterdi.

Başkent Ankara'yı kana bulayan hain terör saldırısının ardından sosyal medyada PKK, Paralel Yapı ve HDP'ye yakın hesapların aynı dili kullanarak terörü lanetlemek yerine hükümeti hedef göstermesi tepki çekti. Kanlı saldırının ardından  teröre lanet okuyamayanlar Twitter'da #Ankaratemizlikvar diye hastag açarak birleşti. 

NEREDEYSE KUTLADILAR 

HDP'ye ve PKK'ya yakın hesaplar sosyal medyada saldırıyı sahiplendi. PKK'nın yayın organlarından Sterk tv'de program yapan Memed Drewş, patlamanın hemen ardından Twitter'daki drewsmemed21 adlı hesabından "Sanırım AKP'nin ve Türk Devletinin anladığı tek dil TAK'ın dilidir" mesajını paylaştı. Hain saldırının hemen ardından @ cahitstrom adlı hesaptan ise #Ankaratemizlikvar hastagi açıldı. PKK'nın yayın organlarından Yeni Özgür politika yazarlarından Kamil Yanar, @ KRRRRindeKutiRo adlı hesabından katliamın sorumlusu olarak AK Parti ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı gösterdi. 

CHPLİ VEKİL MED NUÇE'DE 

Ankara saldırısının hemen ardından PKK, Paralel Yapı ve CHP'lilerin birleşerek aynı dili kullanması dikkat çekti. Terör örgütü yandaşlarının hükümeti ve cumhurbaşkanını suçlayan mesajlarına ortak olan CHP'li Mahmut Tanal, sosyal medya hesabından "Bu olayları kapatmak için, gündemi değiştirmek için bomba patlatmasınlar mı? Çünkü bunlar gündem değiştirmekte mahir" mesajını paylaşarak bir skandala imza attı. CHP Parti Meclisi Üyesi Sera Kadigil de "Ankara'da 3. saldırı! Sakın istifa etmeyin! Hiç bi b.. yapmayın sakın! Bol bol kınayın! Vatan millet edebiyatıyla vatan hainliğine devam edin!" iletisini paylaştı. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun ise terör örgütü PKK'nın kanalı olarak bilinen Med Nuçe'nin yayınında olduğu ortaya çıktı. Terör örgütü PKK'nın propagandasını yapan kanalın canlı yayın konuğu olan Tanrıkulu, büyük tepki topladı. Tanrıkulu, yaptığı açıklamada programın bant kaydı olduğunu patlama sırasında kanalda olmadığını söyledi. 

PARALEL YAPI HEP AYNI 

Paralel Yapı'ya yakınlığıyla bilinen hesaplardan da PKK'lı ve CHP'lilerin paylaştıkları mesajlara benzer mesajlar paylaşıldı. Terörün açtığı büyük acıda birleşmeyi başaramayanlar hain saldırıyı hükümeti eleştirmek için araç olarak kullandı. Zaman gazetesi eski Washington Temsilcisi Ali H. Aslan, "Bombalar patlıyor ama çalışıyorlar. Tecavüzler artıyor ama çalışıyorlar. Çalıyorlar ama çalışıyorlar. Kime çalışıyorlar? Kendilerine!!" dedi. Terör örgütüne tek laf etmeyen Paralel Yapı destekçileri, saldırıyı fırsat bilip AK Parti Hükümeti'ni ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi. Daha önce sosyal medyada paylaştığı mesajlarla birçok skandala imza atan tiyatrocu Orhan Aydın, saldırının ardından da paylaştıklarıyla büyük tepki topladı. Ankara'da onlarca kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına tepkiler yağarken, Hasan Cemal'den de ilginç bir çıkış geldi. Kandil'de PKK'nın elebaşlarıyla kol kola verdiği pozlarla gündemden düşmeyen Cemal, "Erdoğan'la istikrar da olmaz, barış da" dedi. 

SABAH

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum