İran'dan flaş Rusya açıklaması

İran'dan flaş Rusya açıklaması
İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Rusya'nın Suriye'den askerlerini çekmesini ateşkes için olumlu bir sinyal olarak değerlendirdi.

Resmi bir ziyaret için Avustralya’nın başkenti Canberra’ya gelen İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Avustralya Dışişleri Bakanı Julie Bishop, Göç Bakanı Peter Dutton ve Ticaret Bakanı Steve Ciobo ile gerçekleştirdiği toplantının ardında açıklamalarda bulundu.

Suriye'deki siyasi çözüm ve ateşkes konusunda İran’ın tutumunu değerlendiren Cevad Zarif, "Suriye’de yarı ateşkesin olması hoş bir haber. En az 2 buçuk 3 senedir istediğimiz birşey. Rusya’nın güçlerinin bir kısmını geri çekmesi bu ateşkesi muhafaza etmek için güç kullanmalarını gerektiren bir şey görmediklerini gösteriyor. Bunun kendisi (ateşkes) olumlu bir sinyal olmalıdır. Şimdi bekleyip görmemiz lazım" dedi.

Ateşkesin DAEŞ ve El Nusra Cephesini içermediğini hatırlatan Zarif, uluslararası toplumun onlara karşı birleştiğini söyledi. Zarif, "Uluslararası toplum DAEŞ’e mesaj gönderdi. DAEŞ’e ve diğer aşırı gruplara göndermeleri gereken mesaj onlara karşı savaşımızın amansız olduğudur" dedi.

Terör örgütleriyle mücadele konusunda Avustralya ile birlikte çalışabileceklerini dile getiren Zarif, "Biz DAEŞ’in ortak düşmanımız olduğu düşüncesini paylaşıyoruz. Hiç kimse DAEŞ’e potansiyel bir kaldıraç olarak bakamaz. Hepimiz birlik olup DAEŞ’e ve aşırılığa karşı savaşmalıyız. Biz bu tür aşırılığın aslında suç işlemeye yol açtığını dünyanın her yerinde gördük. Sadece bir yere değil, tüm uluslararası topluma tehdit oluşturuyorlar" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.