Baraga - Fenerbahçe maçı hangi kanalda? // Ne zaman? // Saat kaçta?

Baraga - Fenerbahçe maçı hangi kanalda? // Ne zaman? // Saat kaçta?
İlk maçı Mehmet Topal'ın muhteşem golüyle 1-0 kazanan Fenerbahçe rövanş için iddialı. Peki merakla beklenen Baraga - Fenerbahçe maçı hangi kanalda, saat kaçta ve muhtemel 11'ler haberimizde...

İlk maçı Mehmet Topal'ın muhteşem golüyle 1-0 kazanan Fenerbahçe rövanş için iddialı. Peki merakla beklenen Baraga - Fenerbahçe maçı hangi kanalda, saat kaçta  ve muhtemeler 11'ler haberimizde...

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanşında yarın Portekiz'in Braga takımına konuk olacak Fenerbahçe, ilk maçta elde ettiği 1-0'lık galibiyetin avantajını koruyarak çeyrek final vizesi almak istiyor.

İstanbul'da yapılan ilk maçta rakibini Mehmet Topal'ın tek golüyle geçen sarı-lacivertliler, avantajlı geldiği Portekiz'de çeyrek finale çıkmak için mücadele verecek. 

Municipal Stadı'nda TSİ 22.05'te başlayacak Braga-Fenerbahçe karşılaşmasını Hırvatistan Futbol Federasyonundan hakem Ivan Bebek yönetecek. Karşılaşma TRT 1'den canlı yayınlanacak.

Avrupa'da 8 maçtır kaybetmeyen Fenerbahçe, son yenilgisini 6 ay önce yaşadı. 8 maçta dörder galibiyet ve beraberlik yaşayan sarı-lacivertliler, en son A Grubu'nun ilk karşılaşmasında 17 Eylül 2015'te Molde'ye kaybetmişti.

Fenerbahçe, Avrupa'da deplasmanda da 5 maçtır yenilmiyor. En son UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Ukrayna'da Shakhtar Donetsk'e 3-0 kaybeden sarı-lacivertliler, daha sonraki 5 maçtan 2 galibiyet ve 3 beraberlikle ayrıldı. 

Braga'nın serisine Fenerbahçe son verdi

Braga'nın resmi karşılaşmalardaki 15 maçlık yenilmezlik serisi geçen hafta Fenerbahçe karşısında sona erdi. Portekiz temsilcisi ardından ligde de Belenenses'e 3-0 yenildi.

Portekiz ekibinin en büyük güvencesi ise sahasındaki formu. Braga, bu sezon Avrupa kupalarında oynadığı 4 iç saha maçının 3'ünü kazanırken bir kez de sahadan beraberlikle ayrıldı.

Öte yandan Braga'da sarı kart cezalısı Brezilyalı oyuncu Luiz Carlos Moreira forma giyemeyecek.

Tur ihtimalleri

İlk maçı sahasında gol yemeden kazanarak avantaj elde eden sarı-lacivertliler, Braga karşısında her türlü galibiyet ve beraberlikte çeyrek finale yükselecek. 

Gol attığı tek farklı yenilgilerde de turu geçecek Fenerbahçe, iki farklı yenilgilerde ise elenecek. Mücadelenin 1-0'lık skorla Braga üstünlüğüyle sona ermesi durumunda maç uzatmalara gidecek. 

Diego'nun cezası bitti

Fenerbahçe'nin Brezilyalı oyuncusu Diego Ribas, 3 maçlık cezasını tamamladığı için Braga karşısında forma giyebilecek. 

Celtic karşısında gördüğü kırmızı karttan sonra UEFA tarafından 3 maçla cezalandırılan Diego, Lokomotiv Moskova maçlarında ve ilk Braga karşılaşmasında forma giyememişti. Diego, teknik direktör Vitor Pereira'nın şans vermesi durumunda sahada yer alabilecek.

Sakatlığından dolayı Beşiktaş derbisinden sonra görev alamayan Gökhan Gönül'ün de Braga maçında oynama ihtimali bulunuyor. Kaburgasında kırık bulunan Gökhan, takımının İstanbul'da yaptığı son çalışmaya katıldı. 

Öte yandan sarı-lacivertlilerde sakatlığı bulunan Lazar Markovic ise bu maçta da takımını yalnız bırakacak.

Muhtemel 11

Fenerbahçe'nin yarın Braga karşısındaki muhtemel 11'i şöyle:

Volkan Demirel, Gökhan Gönül (Şener Özbayraklı), Bruno Alves, Simon Kjaer, Caner Erkin, Mehmet Topal, Josef de Souza, Volkan Şen, Alper Potuk, Diego Ribas, Robin van Persie.

Volkan Demirel golü unuttu

Fenerbahçe'nin tecrübeli kalecisi Volkan Demirel, kalesinde 453 dakikadır gol görmüyor

Forma giydiği son 5 (4 lig, 1 Avrupa) maçta kalesini gole kapatan Volkan, en son 12 Şubat'ta Kasımpaşa karşısında 87. dakikada Sanharib Malki'nin golüne engel olamadı.

Son Braga maçında kaleyi Fabiano Ribeiro'dan devralan Volkan, Avrupa'da forma giydiği son 4 karşılaşmada da rakiplerine gol izni vermedi. Atromitos'a iki, Ajax ve Braga'ya ise birer maçta gol izni vermeyen Volkan, Avrupa'da 382 dakikadır gol yemiyor. Tecrübeli kaleci en son Shakhtar Donetsk'e 3-0 kaybedilen maçın 68. dakikasında kalesinde gol gördü. Volkan, bu sezon görev aldığı 6 Avrupa maçının 5'inde gol yemedi

Fabiano ve Volkan'ın kalesini koruduğu Fenerbahçe, Avrupa'da oynadığı son 7 maçta sadece 2 gol yedi.

3 futbolcu ceza sınırında

Sarı-lacivertlilerde 3 oyuncu, Avrupa'da sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Fenerbahçe'de bu sezon gruplardan itibaren Avrupa'da ikişer sarı kartı bulunan Mehmet Topal, Ozan Tufan ve Bruno Alves, bu maçta da sarı kart görmeleri durumunda çeyrek finale çıkılması halinde ilk karşılaşmada oynayamayacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.