Erdoğan'ın sözlerine Yeni Şafak'tan tepki

Erdoğan'ın sözlerine Yeni Şafak'tan tepki
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın terörü destekleyen gazetecilere, akademisyenlere yönelik sözlerine ilginç bir yerden, Yeni Şafak'tan da tepki geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki günkü açıklamasında şöyle demişti: "Elinde silahı olan, bombası olan terörist ile unvanını, kalemini amacına ulaşabilmesi için teröristin emrine verenin de hiçbir farkı yoktur. Unvanının milletvekili olması, akademisyen olması, yazar, gazeteci olması o kişinin aslında bir terörist olduğu gerçeğini değiştirmez. O eylemin amacına ulaşmasını sağlayan bu destekçilerdir, bu yardakçılardır. Bu bakımdan terör ve terörist tanımını yeniden yaparak ceza kanunumuza derç etmeliyiz diye düşünüyorum.”

Hükümet'e yakın Yeni Şafak'ın baş üstünde tuttuğu liberal yazar Ali Bayramoğlu, Cumhurbaşkanı'nın bu sözlerine alındı.

Bayramoğlu, Erdoğan'ın sözlerini “Benim gibi durmayan, beni izlemeyen düşmandır” mantığıyla özdeşleştirdi.

Ali Bayramoğlu şöyle yazdı:

"Cumhurbaşkanı yaptığı son konuşmalardan birinde, “terör ve terörist tanımını tekrar yapmak lazım” diyor ve ekliyordu: “Unvanının milletvekili olması, akademisyen olması, yazar, gazeteci olması o kişinin aslında bir terörist olduğu gerçeğini değiştirmez…”

Bu sözlerin pratik sonucu ve karşılığının ne olduğu ortadadır. “Benim gibi durmayan, beni izlemeyen düşmandır” mantığı… Terörle mücadele adı altında siyasi tartışmayı, öneriyi, sesi boğacak bir sonuç…

Söyledik, tecrübeyle de sabittir, bu mantık terörle mücadele açısından sonuç vermeyeceği gibi, tüm dengeleri altüst ederek aksi durumlara yol açar."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum