HDP'nin Yüksekova oyunu ortaya çıktı!

HDP'nin Yüksekova oyunu ortaya çıktı!
Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki operasyonların başlatılmaması için HDP’li bir heyetin girişim başlattığı ortaya çıktı.

HDP’lilerin “Birkaç gün beklerseniz militanların bölgeden çekilmesini sağlayabiliriz” teklifine, Hakkari Valiliği, “Operasyonlar teslim olmaları halinde durur” cevabı verdiği öğrenildi. Güvenlik güçlerinin teslim olun çağrısına karşılık gelmeyince operasyon başladı.

HDP'li Pervin Buldan ve Esad Canan'ın da aralarında bulunduğu aşiretlerin ileri gelenleri ve STK temsilcilerinin, HakkariYüksekova'da operasyonların durdurulması için girişimde bulunduğu ortaya çıktı. İki gün boyunca Yüksekova'da operasyon yetkilileri ile görüşen HDP'liler, operasyonlar için birkaç gün daha müsaade edilmesini talep etti. Bu süre zarfında militanların İran ve Irak sınırını geçerek bölgeden çekileceği ifade edildi.

TESLİM OLUN ÇAĞRISI YAPILDI

Valilik, teröristlere yönelik operasyonun ancak teslim olmaları halinde durdurulabileceğini kaydetti. İstediklerini alamayan HDP'lilerin bu sefer görüşme için Hakkari valiliğine geçtikleri öğrenildi. Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, güvenlik güçleri düzenli olarak 'teslim olun' çağrısı yaptı. Yüksekova'daki militanların teslim ol çağrısına uymaması nedeniyle de operasyon başladı. Şu ana kadar onlarca teröristin etkisiz hale getirildiği operasyon tüm hızıyla sürüyor.

SICAK TEMAS BEKLENİYOR

PKK'lı militanların bulunduğu alanlara top atışları da yapılıyor. Cizre ve Sur'da büyük darbe alan terör örgütünün, bu top atışlarına karşılık vermeyerek, mevzilerini gizlemeye çalıştıkları belirtiliyor. Yüksekova'nın Orman Mahallesi sınırları içinde bulunan Muharrem Malazgirt Teknik ve Anadolu Lisesi örgütün karargahına dönüştü. 40 derslikli ve 1600 öğrenciye aynı anda ders verebilme kapasitesi bulunan okulda 300 kişilik bir de pansiyon var.

OKULDA BOMBA İMALATI!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın girişimleriyle yaklaşık 13 milyon TL'ye mal edilen okulun atölyeleri PKK'lı militanlar için bulunmaz bir nimet. Atölyelerde kaynak ve elektrik alanında çalışma yapabilmek için pek çok makine bulunuyor. Öte yandan geçtiğimiz günlerde okula yakın bir alanda yola döşemek için yapılan bir bombanın da patlaması, okulda bomba çalışmalarının yapıldığı iddialarını kuvvetlendiriyor. Yerel kaynaklar, okulda bomba imalatı yapıldığını belirterek, güvenlik güçlerinin tetikte olmasını istiyor.

Bese Hozat bölgede!

PKK'nın kalbi olarak bilinen Yüksekova'daki operasyonları sevk ve idare etmek için KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Bese Hozat'ın da bölgeye geldiği iddia edildi. Ayrıca Yüksekova'nın bir köyünde yaşayan Şoreş kod adlı PKK'nın üst düzey yöneticisinin de yine bölgede aktif olarak rol aldığı öğrenildi.

Yenişafak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.